Resmen Açıklandı! Emeklilik Yaşı Düşürüldü, 5 Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz

Resmen Açıklandı! Emeklilik Yaşı Düşürüldü, 5 Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz

ABONE OL
9 Ocak 2023 22:29
Resmen Açıklandı! Emeklilik Yaşı Düşürüldü, 5 Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olmak herkesin hayalidir, bundan böyle bu hayale ulaşmak çok daha kolay çünkü emeklilik yaşı düşürüldü. Artık 5 yıl daha erken emekli olabileceksiniz. EYT düzenlemesi ve detayları haberimizin devamında..

Vatandaşa büyük müjde, artık erken yaşta emekli olmak hayal olarak kalmayacak. Bilindiği üzere emekli olabilmek için bazı şartları tamamlamak gerekiyor. Bu şartlardan biri prim gününü tamamlamak, ancak prim günü tamamlansa dahi yaşa takılıp emekli olamayan çoktur. Bu kişilere EYT’li denir, uzun yıllardır yaşa takılıp emekli olamayan kişilerin mağduriyeti gündemdeydi. Şimdi ise tekrar ne yapılacağı konuşuluyor.

Vatandaş için büyük merak uyandıran haber sonunda masaya alındı. Bu sayede emeklilik yaşı öne çekilecek, eğer EYT müjdesi gelmese dahi emeklilik yaşını düşürmek için kullanılabilecek 6 farklı yöntem bulunmaktadır. Erken emekli olabilmek için askerlik, doğum borçlanması gibi pek çok şart aranabilir. Eğer bu uygulama hayata geçerse 1999 yılında yapılan düzenleme sonrası ortaya çıkan EYT kavramı ortadan tamamen kalkacak ve pek çok vatandaş, yaklaşık 5,954,225 kişi erken yaşta emekli olabilecek.

Erken Emekli Eden 6 Yöntem

5 yıla kadar erken emeklilik imkanı sağlayan yıpranma hakkı erken emeklilik sağlayan yöntemlerden biridir. 20 yıl çalışan kişi 25 yıl çalışmış gibi gösterilir, 5 yıl erken emekli olabilir.

Malulen emeklilikte 10 yıl sigortalılık yetecek, %60 oranında işgücü kaybı ortaya çıkan kişilere malulün emeklilik hakkı tanınacak.

Engelli vatandaşlara 16 yılda emeklilik imkanı sağlanacak. Ekim 2008 tarihi ve sonrası sigortalı olanlar 16 yıl üzerinden 3700 gün ile emekli olabilecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP