DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Emekli Maaşlarında Son Durum Kesinleşti Hesaplarınızı Kontrol Edin
  • Finans 365
  • Finans
  • Emekli Maaşlarında Son Durum Kesinleşti Hesaplarınızı Kontrol Edin

Emekli Maaşlarında Son Durum Kesinleşti Hesaplarınızı Kontrol Edin

Pandemi dönemiyle beraber maaşlara yapılan zamlar daha çok araştırılır hale geldi. Memurlar ve emeklilerin büyük heyecanla beklediği zamlar içinse çalışmalara devam ediliyor. Hesaplamalarıntitiz bir şekilde yapıldığı edinilen bilgiler arasında. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Emekli Maaşlarında Son Durum Kesinleşti Hesaplarınızı Kontrol Edin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enflasyon Tahminleri Zamları Artırabilir

Yakın tarihte yapılması beklenen zam için beklenen oran%3 şeklinde. Ancak bu oran üzerine enflasyon değerleri vs. eklenmemiş oran olduğundan net bir maaş tutarı belirlemek güç. 2. 6 ayda gerçekleşen enflasyon grafiği ve diğer ekonomik veriler göz önünde bulundurulup işlem yapılacak. Tüm verilerin memur ve emeklinin lehine olduğu düşünülerse zamlı maaş olarak emeklilere 2964 TL memurlara 3918 TL maaş verilmesi öngörülüyor. Şu anki tabloya göre hesaplanan maaş zamlarına zammın kesinleşmesine az bir zaman kala güncelleme yapılması bekleniyor. Senaryoya göre durumlar böyle ilerlerse zam oranının %4 civarında seyretmesi bekleniyor.

Enflasyon farkının zam oranlarında belirleyici olacağını söylemek mümkün. İlk 6 ayda yapılan zamlarda beklenilen ödemeden daha fazla ödeme yapılması enflasyon farkının olduğununaçık göstergesi. Enflasyon oranlarında netlik olmadığından dolayı maaş zamları konusunda tam bir açıklamada bulunulmuyor. Ancak kamuoyunun bilgisine sunulan önceki yılların verilerine bakıldığında bir tahmin yapmak çok da zor değil. Merkez Bankasının tahmini olarak kayıtlara geçen 12.1’lik oranla, beklenen maaş zammının üzerine çıkılacağı konuşuluyor. Zam oranlarının yanı sıra memurlar AGİ desteği de alıyor. Aile yardımı olarak da belirlenen yardımların da eklenmesiylemaaşların 3918 TL olacağı öngörülüyor. AGİ yardımları ile 533 TL artış söz konusu olacak. Bu yardımı almak için eşin çalışmaması aranan şartlardan.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP