DOLAR

32,3781

0.18%
EURO

35,0251

-0.19%
ALTIN(gr)

2.324,71

0,24%
BİST 100

%
Lisans Öğrencileri Dahi Yararlanabilecek 1248 TL Ödeme İçin Başvurular Ne Zaman?
  • Finans 365
  • Finans
  • Lisans Öğrencileri Dahi Yararlanabilecek 1248 TL Ödeme İçin Başvurular Ne Zaman?

Lisans Öğrencileri Dahi Yararlanabilecek 1248 TL Ödeme İçin Başvurular Ne Zaman?

Eğitim hayatı devam eden öğrenciler pandemi dolayısıyla zor günler geçiriyor. Devlet bu duruma el atarak ödeme yapmayı kararlaştırdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Lisans Öğrencileri Dahi Yararlanabilecek 1248 TL Ödeme İçin Başvurular Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre okul öncesi eğitimden başlayarak lisans seviyesine kadar her öğrenciye ödeme yapmayı planlıyor. Pandemi dolayısıyla zor günlerden geçen vatandaşlar temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Hele ki ailede eğitim hayatı devam eden öğrenci varsa ihtiyaçların karşılanması daha da zor bir hal alıyor. Devlet bu duruma el atarak ailelere ödeme yapmaya karar verdi. Yüksek meblağlarda ödeme yapılması planlanıyor. Geçtiğimiz dönemde yapılan ödemelerin zamlandığı yönündeki bilgi de ilgililer tarafından doğrulandı. Yeni dönemde yapılacak SED ödemesinde lisans öğrencileri 1248 TL ödeme alacak. Diğer tutarlar da açıklandı. Buna göre okul öncesi için 693 TL ilkokul öğrencileri için 1040 TL ortaokul öğrencileri için ise 1110 TL ödenmesi düşünülüyor.

Ayrılan Ödenek Ciddi Boyutlara Ulaştı

Toplamda 138 milyon TL ödenek ayıran devlet milyonlarca öğrencinin ödemeden yararlanacağını belirtti. Öğrencilerin başvuru yapması için öğrenci belgesi ve kimlik belgesi yeterli olacak ancak ailenin de araştırılası gerekebilir. Bundan dolayı ilgili velinin de kimlik bilgilerini hazırlaması gerekmektedir. Ayrıca velinin üzerinde taşınır taşınmaz herhangi bir malın olmaması da gereklidir. SED ödemeleri için dilekçe verilmesi de gerekiyor. Yazılı şekil şartına bağlanan başvuru sözlü ya da online olarak yapılmayacak. Tc kimlik numarası en önemli bilgilerden bir tanesi. Bundan dolayı kimlik ya da pasaport fark etmeksizin TC kimlik numarasının varlığı yeterli olacak. Öğrencinin sağlık raporu alması da gerekebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP