DOLAR

32,6019

0.35%
EURO

34,8198

0.18%
ALTIN(gr)

2.509,36

1,01%
BİST 100

%
Aile Bakanlığından Sosyal Yardım Desteği! SED Başvuruları Başladı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Aile Bakanlığından Sosyal Yardım Desteği! SED Başvuruları Başladı

Aile Bakanlığından Sosyal Yardım Desteği! SED Başvuruları Başladı

Sosyal ve EkonAile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her aileye 1248 TL yardım yapılacağını duyurdu. Sosyal ve Ekonomik Destek adı altında düzenlenen yardıma kimler başvuru yapabiliyor? SED başvurusu nereden ve nasıl yapılıyor?omik Destek Paketine Nasıl Başvurulur? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Aile Bakanlığından Sosyal Yardım Desteği! SED Başvuruları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) adı altında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu destek, yaşam kalitelerini en düşük seviyede devam ettiren ailelerin çocukları ve kendileri için veriliyor. Ailelerin çocuklarıyla okul dışında da kaliteli vakit geçirip, ihtiyaçlarının karşılanması için verilen SED, aileler ekonomik olarak toparlanana kadar bir süreliğine veriliyor. Sosyal ve Ekonomik Destek paketinin verildiği ailelere devlet, aynı zamanda hem psikolojik ve sosyal olarak hem de ekonomik olarak destek veriliyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2020 yılı itibariyle Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti kapsamında başvuru yapan ailelere, çocuk başına verilecek aylık para yardım miktarlarını açıkladı. Sosyal ve Ekonomik Destek ile okul öncesi çocuklar için 693 TL, ilköğretim döneminde okuyan çocuklar için 1040 TL, ortaöğretim döneminde okuyan çocuklar için 1110 TL, yükseköğretimde öğretim görenler çocuklar için ise 1200 TL yardım veriliyor.

Sosyal ve Ekonomik Destek Paketine Nasıl Başvurulur?

SED hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, bakanlık il müdürlüklerine veya sosyal hizmetler başkanlığına şahsi olarak başvuru yapabiliyor. Bunun yanında elektronik ortamlardan başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, E-Devlet sisteminden de Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetine başvurabiliyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların, başvuru sırasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası beyanının, sağlık raporunun ve öğrenci olduğuna dair belgesinin olması gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP