DOLAR

32,5156

-0.08%
EURO

34,9504

0.31%
ALTIN(gr)

2.434,07

0,47%
BİST 100

%
Asgari Ücret de Sevindiren Haber! Zam Gelen Maaşlar Ne Zaman Yatacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret de Sevindiren Haber! Zam Gelen Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Asgari Ücret de Sevindiren Haber! Zam Gelen Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Ülkemizde her yıl tartışma konusu olan asgari ücret ile ilgili düzenlemelere bir müjdeli haber daha geldi. 2020 yılında 2 bin 324 TL olan asgari ücrete ek olarak 350 TL zam geleceği müjdesi verildi. İşte Detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Asgari Ücret de Sevindiren Haber! Zam Gelen Maaşlar Ne Zaman Yatacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Covid-19 sürecinde dahi tartışma konusu olan asgari ücret bu süreçte başka bir boyut kazanarak daha çok gündeme geldi. Saadet partisi Konya milletvekili Karaduman’ın meclise sunduğu teklifte, asgari ücretten kesilen vergilerin kaldırılması yönünde oldu. Söz konusu teklif yürürlüğe girer ise asgari ücret 2 bin 700 TL olarak gündeme gelecek. Karaduman’ın bu teklifine başta Cumhurbaşkanı olmak üzere TBMM’nin ne yanıt vereceği ise merakla bekleniyor. Fakat bu durumun yürürlüğe girmesine çok sıcak bakılmıyor.

Asgari ücret konusunun TBMM gündemine girmesi alım gücünün düşük olduğundan şikayet eden vatandaşlar tarafından heyecanla beklenmekte. Asgari ücretin artmasından dolayı birçok özel sektör firması, çalışanlarını işten çıkarma yoluna gidiyor. Bunun yanı sıra çalışan personellerini asgari ücret üstünden gösteren fakat ücretini elden veren ve bir kısmını geri alan bazı kuruluşlarda bulunmaktadır. Bu nedenle asgari ücret artışının toplumda bir takım kesim için risk oluşturduğu da gözden kaçmamalıdır. Gelecek günlerde asgari ücret ile ilgili daha detaylı bilgi verilmesi ve güzel gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP