DOLAR

32,5433

0%
EURO

35,0014

0.46%
ALTIN(gr)

2.434,52

0,48%
BİST 100

%
Çocuğu Olan Vatandaşlara Şok Kredi Paketin Kapsamında Neler Var?
  • Finans 365
  • Finans
  • Çocuğu Olan Vatandaşlara Şok Kredi Paketin Kapsamında Neler Var?

Çocuğu Olan Vatandaşlara Şok Kredi Paketin Kapsamında Neler Var?

Çocuğu olan vatandaşlara altın değerinde kredi fırsatı sunulacak. Buna göre 18 yaşın altında çocukları olan vatandaşlar 50 bin TL’ye kadar kredi çekebilecek. Destek kredisi kapsamında ödenecek olan kredinin kapsamı konusunda da detaylı açıklamalarda bulunuldu. Pandemiden dolayı kolları sıvayan yetkililerhızlı şekilde kredi destekleri için başvuru başlatacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Çocuğu Olan Vatandaşlara Şok Kredi Paketin Kapsamında Neler Var?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar düşünülerek tasarlanan bu kredi için vatandaşların belli başlı şartları yerine getirmesi bekleniyor. Çocukları 18 yaşın altında olan vatandaşların başvurularının kabul edilmesi bekleniyor. Düşük faiz oranları ile verilecek kredinin faizsiz olan seçeneği de mevcuttur. Başvuru esnasında seçme imkanını vatandaşa bırakan yetkililer vatandaşın kendi durumuna göre bir seçimde bulunması beklenecek. Çocuğu olmayan ya da evindeki tüm çocukların 18 yaş üzeri olması kredi alımın engel teşkil edecek.

Vade İmkânına Göre Faizler Değişecek

Kredi başvuruları onaylandıktan sonra vatandaşa hemen ödeme yapılacak. Ancak dileyen vatandalar geri ödemeyi hemen başlatmak zorunda değiller. 6 ay geri ödeme yapmayacak şekilde ödeme planı oluşturulabilir. Faiz seçeneğinin faizsiz ya da düşük faizli olması seçeneği de vatandaşa bırakılacak. Vade imkanlarına göre faiz seçenekleri de şekillenmiş olacak. Buna göre, 12 aya kadar vadeli seçilen krediler %0 olarak faizlendirilirken, 24 aya kadar seçilen vadede bu oran %0.48’e, 36 aya kadar seçilen vade de ise %0.56 oranındafaizlendirme işlemi yapılacak. Başvuru yapan ailenin 18 yaşında çocuğunun olmasının yanı sıra Türk vatandaşı olma şartı da bulunuyor. Kredi notunun başvuru esnasındaincelenmesi planlanıyor. Buna göre kredi notu kötü olan vatandaşlar sıkıntılı bir durumla karşılaşabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP