DOLAR

32,5458

-0.01%
EURO

34,9083

0.12%
ALTIN(gr)

2.425,25

0,10%
BİST 100

%
Ücretsiz Para Transferi İmkanı – EFT ve Havale Ücreti Almayan Bankalar Hangileri?
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Ücretsiz Para Transferi İmkanı – EFT ve Havale Ücreti Almayan Bankalar Hangileri?

Ücretsiz Para Transferi İmkanı – EFT ve Havale Ücreti Almayan Bankalar Hangileri?

ABONE OL
11 Aralık 2022 15:28
Ücretsiz Para Transferi İmkanı – EFT ve Havale Ücreti Almayan Bankalar Hangileri?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Havale ve EFT ücreti almayan bankalar hangileridir? Para transferinin ücretsiz yapıldığı bankaları inceleyebilirsiniz. Bankalara havale ve EFT ücreti ödememek bazı durumlarda mümkün olabilmektedir. Bir banka hesabından aynı bankanın farklı bir hesabına ücret transfer edilmesine havale denmektedir. Bir bankadan başka bir bankanın hesabına para göndermek ise Elektronik Fon Transferi yani EFT olarak adlandırılmaktadır. Bu işlemler de ücret karşılığında yapılmaktadır. Fakat bazı durumlarda bankalar bu işlem ücreti almamaktadır.

Havale İşlem Ücreti Almayan Bankalar

Günümüzde elden para alışverişi yerine hesaplar arası para transferleri kullanılmaktadır. Bu yöntem kullanılırken de bazı işlem ücretleri kesilmektedir. Banka şubesinden yapılan işlemlerde genellikle en yükse ücret alınmaktadır. Online ya da ATM’lerden yapılan transferlerde ise işlem ücreti daha az olabilmektedir. Fakat havale işlem ücreti istemeyen bankalar bulunmaktadır.

Genellikle maaş hesabının yattığı bankalar kişilere belli bir işleme kadar ücretsiz havale imkanı tanımaktadır. Bunun yanı sıra bazı bankalar da ATM ve internet bankacılığının kullanımını yaygınlaştırmak için bu kanallardan yapılan havaleler için işlem ücreti almamaktadır. Havale ücreti almayan bankalar ve bu bankalardan ücretsiz havale yapmanın yolları şunlardır:

  • Vakıfbank: Mobil uygulaması,
  • Ziraat Katılım Bankası: Telefon ve İnternet üzerinden,
  • Halkbank: ATM’ler üzerinden,
  • Albaraka Türk: Telefon, İnternet, ATM ve mobil uygulamaları üzerinden,
  • Kuveyt Türk: Telefon, ATM, internet bankacılığı ve mobil uygulaması.

EFT İşlem Ücreti Almayan Bankalar

Birçok banka çalışanlara maaşlarını kendi bankalarından alması karşılığında ücretsiz olarak EFT imkanı sunmaktadır. Fakat bu işlemler aylık olarak belli bir işlem sayısı ile sınırlandırılmaktadır.

Bunların yanı sıra bazı bankalar maaşlarını kendi bankalarından almayan kişiler için de ücret vermeden işlem yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Bu bankalardan bir tanesi QNB Finansbank’tır. Bu bankanın mobil uygulaması olan enpara.com üzerinden yapılan EFT işlemleri için ekstra ücret verilmemektedir.

EFT işlemlerinin ATM, internet şubesi ve mobil şubelerden yapılması durumunda işlem ücreti almayan bankalardan bir tanesi de Kuveyt Türk’tür. EFT ücreti almayan bankalar arasında yer alan bir başla banka ise TEB’tir. TEB de mobil uygulaması olan CEPTETEB aracılığı ile yapılan EFT işlemleri için ücret kesmemektedir.

Finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP