DOLAR

32,4652

0.01%
EURO

34,8854

0.18%
ALTIN(gr)

2.475,61

0,56%
BİST 100

%
Kredi Kartı ve Kredilere Yeni Düzenleme Geliyor

Kredi Kartı ve Kredilere Yeni Düzenleme Geliyor

Kredi ve kredi kartı taksitlerine yeni düzenleme geldi. Taksit sayısı artış gösterdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Kredi Kartı ve Kredilere Yeni Düzenleme Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık Düzenleme Kurulu taksit sayıları ile ilgili yenidüzenleme yaptı. İhtiyaç kredilerinde borç bakiyeleri ve borç tarafından talepedilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırı kalması imkânı veriliyordu.

Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetmeliği resmigazetede yayınlanarak kanunlaştı. Ayrıca bilgisayar alımları ve Taşımacılıkharcamalarında da kartların taksitleri 6 aydan 12 aya kadar yükseltildi.Yurtiçi seyahat ve sağlık harcamalarında 9 olan taksit sayısı 12’ye kadarçıkartıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kredi kartı vekredi taksit sayılarında değişiklik yaptı. Denetleme kurulunun internet sitesindeyer alan duyuruya göre taksit sayıları yeniden belirlendi. Tablet alımlarıhariç olmak üzere tüm bilgisayar ve taşımacılık ile ilgili harcamalarda taksitsayısı 6 dan 12 e yükseldi. Ayrıca seyahat acenteleri ile ilgili yurt dışınailişkin harcamalarda da taksitlerinde düzenleme gerçekleşti. Sağlık ve sosyalhizmetler ile ilgili harcamalarda artık 9 aydan 12 aya kadar yükselecek. KurumsalKredi kartlarındaki genel taksit tutarı da 9 ay sınırlıydı kurumsal kredi kartıkullanan firmalar da 9 Aydan 12 aya kadar taksit şansı verilecek.

Bankacılık Denetleme Kurulu yapmış olduğu basınaçıklamasıyla 8261 sayılı kararı ile banka kartları ve kredi kartları hakkındayönetmeliğin 26. maddesinde kanunun değiştiğini ve taksitlendirmeye yenisistemin geldiğini duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP