Dar Gelirli İşsiz Olan Ailelere Son Dakika Müjdesi

Dar Gelirli İşsiz Olan Ailelere Son Dakika Müjdesi

ABONE OL
22 Şubat 2023 11:24
Dar Gelirli İşsiz Olan Ailelere Son Dakika Müjdesi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre desteğe ihtiyacı olan aileler için devlet yeni bir ödeme paketinin çalışmalarına başladı. İşte detaylar… Devlet çeşitli kurumlarla bir araya gelerek yeniden devlet desteği ödemelerini başlayacağını açıkladı. Daha önceden verilen destek ödemesini tekrarlayan devlet devamlı aynı ödemeleri yaptığından şikayet almaya başlamıştı.

Devlet yeni bir paket çıkararak vatandaşı hem elektrik ve su faturasını ödeyecek hem de kiralarına ortak olacak. Yapılacak olan ödeme toplu şekilde yapılamayacak. Bazı ödemeler nakdi olarak verilecek bazı ödemeler ise direkt vatandaşın eline nakit olarak sayılmış olacak. Nakdi verilemeyecek olan ödeme elektrik ve su faturaları için verilecek nakdi destek olurken nakdi olarak ödenecek ödeme kira ödemesi olacak. Kira ödemeleri ilden ile göre değişiklik gösterecek çünkü her için kira piyasası birbirinden farklı olarak seyrediyor. Ancak elektrik ve su ödemeleri sabit olarak ödenecek.

Ödemelere Geri sayım Devam Ediyor

Elektrik ve su ödemeleri sabit olarak seyredecek ve maksimum gider olarak 5 kişilik bir ailenin gideri baz alınacak. Bu durumda devlet minimum ödemeler için dahi olsa oldukça fazla ödenecek ayırmış anlamı çıkarabilir. Elektrik ve su ödemeleri toplu şekilde 275 TL olarak ödenecek ve mevcut borçtan 275 TL düşmüş olacak. Faturası 250 TL’den fazla olan vatandaşların geriye kalan borcunu devlet üstlenmeyecek o ödeme vatandaşa devredilmiş olacak. Kira ödemesi ise 1200 TL olarak düşünülüyor ancak bu ödeme büyük şehirleri kapsayacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP