DOLAR

32,6028

0.38%
EURO

34,8206

0.23%
ALTIN(gr)

2.504,33

0,82%
BİST 100

%
TÜİK 2019 Asgari Ücret Önerisini Komisyona Sundu!

TÜİK 2019 Asgari Ücret Önerisini Komisyona Sundu!

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı asgari ücret görüşmeleri kapsamında merakla beklenen önerisini Asgari Ücret Tespit Komisyonuna sundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
TÜİK 2019 Asgari Ücret Önerisini Komisyona Sundu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı asgari ücret önerisini sundu.

TÜİK, asgari ücrette pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici olan bir işçinin asgari geçim tutarını “ağır” statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, “orta” statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş, “hafif” statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile paylaştı.

TÜRK İŞ VE TİSK AÇIKLAMALARI

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin bu yılki üçüncü toplantısı bugün Türk-İş’in ev sahipliğinde yapılıyor. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, “Biz 8 milyonu ilgilendiren bir rakamı belirlemek üzere çalışıyoruz.

Makul, kabul edilebilir bir rakam olursa asgari ücretli ve biz mutlu oluruz, altına imza atarız. Ortak bir karara imza atalım istiyoruz” dedi. Atalay, “İyi bir rakam olursa arkadaşlarıma imzalanması yönünde talimat vereceğim. İyi bir rakam olmazsa biz bu oyunda olmayız” ifadelerini kullandı.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, “TÜİK’in raporunu inceleyeceğiz. Tüm kriterleri dikkate alarak görüşümüzü belirteceğiz” dedi.

İşçi ve işveren arasındaki pazarlıkların başlaması bakımından belirleyici olan, bir işçinin asgari geçim tutarının Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) bugün komisyonla paylaşılması bekleniyor. Bu rakamın, gerek işçi gerekse de işveren tarafının tekliflerinin somutlaşması ve pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici niteliği bulunuyor.

Asgari Ücret Gelişmelerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP