DOLAR

32,3683

0.15%
EURO

34,9841

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
550 TL Geri Ödemesi Destek Paketinde Kapsam Genişledi Kimler Kapsam Dışı Kaldı?
  • Finans 365
  • Gündem
  • 550 TL Geri Ödemesi Destek Paketinde Kapsam Genişledi Kimler Kapsam Dışı Kaldı?

550 TL Geri Ödemesi Destek Paketinde Kapsam Genişledi Kimler Kapsam Dışı Kaldı?

Koşulsuz şartsız destek ödemeleri yapan devlet kışın gelmesiyle beraber kapsamlı bir çalışma başlattı. Her kalemden ödeme mevcut. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
550 TL Geri Ödemesi Destek Paketinde Kapsam Genişledi Kimler Kapsam Dışı Kaldı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış ayının bastırması üzerine vatandaşların temel ihtiyaç maddelerine ulaşımı daha zorlaştı. Ayrıca yeni giderler de oluşmaya başladı. Özellikle yakacak giderleri vatandaşın canını fazlasıyla yakıyor. Devlet oluşan olumsuz atmosferi dağıtmak adına yeni bir çalışmaya imza attı. Temel ihtiyaç malzemelerini barındıran paketten her vatandaş yararlanacak. Şartların sağlanması koşuluyla yapılacak olan ödemeler için her şey tamamlandı. 550 TL olarak planlanan ödemenin aylık olarak yapılacağı belirtildi. Çalışan çalışmayan ev hanımı öğrenci demeden herkes bu ödemelerden yararlanabilecek. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yürütülecek. Başvuruların en geç 1 ay içinde sonuçlanması bekleniyor. Oluşacak talebin yoğunluğuna göre süre uzayabilir.

Herkesin ihtiyacı Karşılanmış Olacak

Devlet destek paketinde bulunan gıda desteklerinde bu dönem yeni bir metod uygulanacak. Buna göre gıda kolisi yerine nakdi ödeme verilmesi söz konusu. Her aile, ihtiyacı olan ürünü alabilecek. Diğer türlü gıda kolisi içinde israf olan mutfak malzemeleri olabiliyordu. Bu şekilde hem israf sıfıra indirilecek hem de vatandaş ihtiyacını doğru şekilde karşılamış olacak. Gıda ödemesinde yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru formu dolduracak. Başvuru yapan kişinin 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Barınma desteği de sağlayacak olan devlet bunun için farklı bir yol izleyecek. İlk etapta sadece tadilat işlemlerini halledecek olan devlet tadilatın yetersiz ve anlamsız olduğu yerlerde 25 bin nakdi destek sağlayacak. Vatandaşın bu para ile prefabrik ev kurması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP