DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
1000 TL’ye Varacak Destek İçin Açıklama Geldi

1000 TL’ye Varacak Destek İçin Açıklama Geldi

Pandemi dolayısıyla birçok vatandaş işinden oldu. Devlet ise bu mağduriyetlerin giderilmesi için her gün yeni bir yardım paketiylegündeme geliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
1000 TL’ye Varacak Destek İçin Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

En son açıklanan pakete göre 150-1000 bandında bir yardım söz konusu. PTT üzerinden verilecek bu yardım ile vatandaşın maddi yükü biraz da olsa hafifleyecek.

Yeni destek paketi hakkında detaylar konuşulmaya devam ediyor. Başvuru sonucu alınacak bu yardımda ödemeler PTT üzerinden olacak. Gıda yardımı olarak da geçen bu yadıma başvuru E Devlet kapısı üzerinden olacak. Paket nakdi yadım olarak gerçekleşecek. Alt limit 150 Tlüst limit üst 1000 TL olacak şekilde belirlendi. Gıda kolisi dağıtımı olarak tasarlanmayan içerikte amaç vatandaşın kendi ,ihtiyacına göre ürün içeriği oluşturması. Buna göre her aile her koliden eşit olarak verim alamayabiliyor. Besin alerjisi riski de her dönem gündemde. Bundan dolayı nakdi yardım ile aileler kendilerine uygun yiyecekleri yine kendilerine uygun miktarda alabilecek.

E Devlet Kaydınıza Muhakkak Bakmalısınız

Başvuru E Devlet üzerinden gerçekleşecek. Bunun için E Devlet ’de kaydınız olmalıdır Kaydınız varsa TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapabileceksiniz. Giriş yaptıktan sonra üst taraftaki arama bölümüne Sosyal yardım yazmanız gerekmektedir. Merkezi Yardım yazan yere tıklayarak başvuru oluşturabilirsiniz. Başvuru hakkınızın bulunup bulunmadığı yine E Devlet üzerinden aynı sayfada görülecek. Yarım başvurunuz onaylandıktan sonra kısa sürede bildirim alabileceksiniz. Bildirim aldıktan sonra PTT Bank’ta adınıza olan hesaba para yatırılmış olacak. Edinilen bilgiye göre oluşturulan hesabın size ait olması gerekmektedir. Yoksa yardımdan faydalanmanız mümkün değildir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP