Altın Fiyatlarını Yüzde 100 Etkileyecek Gelişme! Altın Büyük Sıçrama Yapacak Kripto Para Göçecek!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatlarını Yüzde 100 Etkileyecek Gelişme! Altın Büyük Sıçrama Yapacak Kripto Para Göçecek!

Altın Fiyatlarını Yüzde 100 Etkileyecek Gelişme! Altın Büyük Sıçrama Yapacak Kripto Para Göçecek!

Kripto para piyasası ile altın piyasası arasında nasıl bir bağlantı var? Altın fiyatlarının artmasının ardından yatırımcı bu seviyenin üzerine çıkar mı sorularını sormaya başladı. Yatırımcılar her seviyeden altın alımlarını hızlandırdı. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? İşte herkes bu sorunun cevabını merak ederken çok önemli bir gelişme yaşandı. Altın fiyatlarını yüzde yüz etkileyecek bu gelişme sonrası fiyatların yükselmesi bekleniyor. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
Altın Fiyatlarını Yüzde 100 Etkileyecek Gelişme! Altın Büyük Sıçrama Yapacak Kripto Para Göçecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yılın en büyük yatırım aracı olan altın kendisine güvenenlere kazandırmaya devam ediyor. Bankalar ve finans kurumları dahil büyük yatırımcılar portföylerinde bulunan altın paylarını artırmaya başladı. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Dünyanın en büyük yatırımcıları altın alımlarını dijital fonlardan çok fiziki altın alımları na yöneltti. Fiziki altın alımları çok büyük bir miktara ulaştı ve bankalar yen altın mahzenleri açmaya başladı. Süper zenginler ve küresel yatırımcılar altın alımlarını fiziki olarak gerçekleştirmesinden kaynaklı bankaların altın mahzenleri bu talebi karşılayamadı ve yeni altın mahzeni için çalışmalar başladı.

Çin yeni mahzenler açmaya başladı

2013 yılında Çin 10 yıllık ekonomik planın parçası olarak 2 bin tonluk altın mahzeni açtı ve pozisyonunu belli etti. Bu gelişmenin ardından bir çok ülke bankaları altın mahzenleri açmaya başladı.

50 bin ton fiziki altın alındı

Yatırımcıların elinde 50 bin tondan fazla altın bulunduğunu kaydeden uzmanlar elektronik ortamda sağlanan altın fonlarının bu değerin çok altında olduğunu ve altın fiyatlarının bu durumdan yüzde yüz etkileneceği uyarısında bulundu. Fiziki altın miktarının ne kadar olduğu konusunda gerçek bir bilgiye ulaşmanın zor olduğunu ve bu durumda altın saklamanın piyasaların yükselmesine doğrudan etki sağlayacağı konusunda yatırımcılara mesaj verildi.

Çin satıcı idi alıcı olmaya başladı

Pandeminin ilk zamanlarında altın rezervinden satışlar yapan Çin şimdiler de ise altın almaya başladı.

Kripto paralardan çıkan paralar altına geliyor

Kripto para piyasalarında yaşanan yükselişler sonrası ardından beklenen düşüşler sebebiyle birçok yatırımcı kripto para piyasasındaki yatırımlarını bırakıp altına almaya başladı.

Kripto dünyada 2001 dotcom çılgınlığı yaşanıyor. 3 kasa 1 masa şirketler Silikon’da milyar $’a satılıyordu. Büyük patladı. Ama Amazon’lar, Facebook’lar, eBay’ler doğdu.

Yine aynı şey olacak. Ayakta kalanlar bu sefer Amazon’ları devirecek. Çok kan akacak. Nefesinizi tutun.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP