Kendi İşini Kuracak Olan Herkese 75 Bin TL Hibe Desteği İŞKUR’dan

Kendi İşini Kuracak Olan Herkese 75 Bin TL Hibe Desteği İŞKUR’dan

ABONE OL
4 Şubat 2023 10:03
Kendi İşini Kuracak Olan Herkese 75 Bin TL Hibe Desteği İŞKUR’dan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş kendi işini kurarken sermaye yetersizliği yaşayabiliyor. Yaşanan sermaye yetersizliği vatandaşı devletten destek almak için devlete çağrı yapmaya itiyor. Devlet en sonunda bu ağrılara dayanamayarak İŞKUR ile anlaşmaya vardı. Buna göre İŞKUR aracılığıyla vatandaşa 75 bin TL’ye varan hibe destekleri verilmiş olacak. Verilecek hibe desteği vatandaştan geri istenmeyecek. Bundan dolayı dişe dokunur projesi olan her vatandaşın destek programına katılması önemseniyor. Projesi olan vatandaşlardan girişimcilik belgesi istenecek. Kişiler sadece oturdukları yerden proje yaparak hibe desteğine sahip olmayacak. Hibe desteğinin alınması için belli bir süre girişimcilik üzerine çalışmaların yapılmış olması gerekiyor. Girişimci olan, bunu belgelerle ispatlamış olan ve projesi olan her vatandaşa 75 bin TL ödenmiş olacak.

İş Yeri Olanlar Eleniyor

18 yaşından küçüklere hibe desteği vermeyeceğini açıklayan İŞKUR destekte yararlanılması için en az 18 yaşında olunması gerektiğinin altımı çizdi. Buna ek olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerektiğinin de altını çizdi. Bu defa mavi kartlı olunması durumu kurtarmadı. Doğrudan Türk vatandaşı olan herkes hibe desteğinden yararlanabilecek. Hibe desteğine başvuran vatandaşın eskiden hüküm giymiş olmaması da gerekiyor. Hükmü açıklanmayan ve daha sonraya bırakılan ya da beraat alan vatandaşlar bu destekten yararlanacak. Başvuru yapan kişilerin projelerinin olması istenecek ancak iş yerlerinin olmaması gerekiyor. İş yerlerine işletme de dahil olacak. Başvuran kişi projeyi nerede kuracaksa o yerde şikayet edecek şekilde destek projesine başvuru yapmalı.

Türkiye İş Kurumları Eski Hükümlü Hibe Programından Kimler Yararlanabilir?

Türkiye İş Kurumları tarafından geliştirilmiş olan eski hükümlü programından yararlanarak 75 bin TL’lik nakit desteği almak isteyen vatandaşların, birtakım şartları sağlamaları gerekmektedir. Kurum, ilgili hibe programı için sağlanması gereken şartları, şu şekilde belirledi:

Devletin güvenliğini tehdit edecek bir suç işlememiş olmak

Anayasal düzeni bozacak bir suç işlememiş olmak

FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine üye olunmasından ötürü hüküm giymemiş olmak

Devlet sırlarını açığa çıkarmaktan ötürü hüküm giymemiş olmak

Cinsel saldırı suçlarından ötürü hüküm giymemiş olmak

Kasten işlenmiş bir suçtan ötürü 1 yıldan uzun bir süre hapis yatmamış olmak

Rüşvet, dolandırıcılık gibi yüz kızartıcı suçları işlememiş olmak

KOSGEB girişimcilik sertifikasına sahip olmak

18 yaşından büyük olmak

İŞKUR’a kayıtlı olmak

SGK ya da diğer kurumlardan emekli aylığı almıyor olmak

İlgili meslek grubuna ait ustalık belgesine sahip olmak

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP