DOLAR

32,6010

0.26%
EURO

34,7968

0.35%
ALTIN(gr)

2.414,88

-0,73%
BİST 100

%
Konutlarda Kullanılan Doğalgaz Fiyatlarına İndirim Sinyali Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • Konutlarda Kullanılan Doğalgaz Fiyatlarına İndirim Sinyali Geldi

Konutlarda Kullanılan Doğalgaz Fiyatlarına İndirim Sinyali Geldi

Doğalgaz fiyatlarında 2019 yılından itibaren yapılmasına ilişkin bir düzenleme üzerinde çalışıldığı iddia edildi. Doğalgaz fiyatlarına yapılacak olan indirimlerin konutlarda da uygulanması bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
Konutlarda Kullanılan Doğalgaz Fiyatlarına İndirim Sinyali Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğalgaz fiyatlarının geleceğine dair bir görüşme gerçekleştirildi. Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre, BOTAŞ yönetimi tarafından gerçekleştirilen toplantıda, 2018 gaz satış ve fiyat politikası konuları ele alındı.

Söz konusu toplantıya ayrıca Türkiye’nin önde gelen doğalgazla elektrik üreten özel sektör santrallerinin üst yönetim kadroları da dahil oldu. Toplantıdan ise doğalgaz fiyatlarına 2019 yılında indirim yapılmasına ilişkin beklenti çıktı. İşte detaylar,

2019 YILINDA DOĞALGAZA İNDİRİM YAPILABİLİR

2019 yılında doğalgaz fiyatlarına ilişkin gerçekleştirilen toplantıda sektörü memnun edecek, daha iyi fiyattan doğalgaz temini konusu üzerinde duruldu. Toplantıdan da 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren doğalgaz fiyatlarına başta santraller olmak üzere indirim yapılması değerlendirildi. Bu konuda dolar kuru ve petrol fiyatlarını ele alan BOTAŞ yukarı yönlü sert bir artışın beklenmediğini ancak yüzde 100 de emin olunmadığı ifade edildi.

Doğalgaz fiyatlarında indirim yapılması gündeminin yanı sıra ayrıca BOTAŞ’ın yeni bir gündem maddesi var. İşte BOTAŞ’ın santrallere yönelik o uygulaması,

BOTAŞ, gaz tarifelerinde yeni bir yönteme geçileceğini açıkladı. Buna göre doğalgaz santrallerine önce 3 ay, sonra 6 ay geçerli olacak biçimde tarife açıklayacak. Santraller, fiyat sürpriziyle karşı karşıya kalmayacak ve elektrik üretim planlaması yapabilecek. Bu hafta içinde açıklanması beklenen ilk tarife, 1 Ocak-31 Mart arasında uygulanacak ve gaz fiyatı bu dönemin sonuna kadar sabit olacak.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP