İŞKUR Hem Staj Desteği Hem Devlet Desteği Verecek

İŞKUR Hem Staj Desteği Hem Devlet Desteği Verecek

Açıklamaya göre İŞKUR iki farklı uygulamayı aynı anda yürürlüğe koyarak vatandaşların yüzünü güldürecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
İŞKUR Hem Staj Desteği Hem Devlet Desteği Verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet desteklerine talep devam ederken vatandaşlara farklı alternatifler sunacak olan İŞKUR vatandaşlara hem meslek öğretecek hemde devlet desteği sağlamış olacak. Sunulacak olan bu destek ile beraber hem devletin kasası erimemiş olacak hem de istihdama katkı verilmiş olacak. Verilen devlet desteklerinin hemen hemen hepsi vatandaştan geri istenmiyor. Ancak pandemiyle beraber birçok yerin kapanması ve ekonominin yavaşlaması devletin de belimi büküyor. İstihdam alanında kapanan yerlerin yerine diğer meslek gruplarının doldurulması ve kapanan yerlerin tekrardan aktive edilmesinde İŞKUR çok önemli bir rol oynuyor. Özellikle bazı meslek gruplarına rağbet edilememesi uzun zamandır devletin markajında olan bir gelime. Hal böyle olunca İŞKUR bu alanlara daha çok yöneliyor.

Staj Yeri Ayarlamak Önemli

Daha önceden mesleki anlamda yeterliliğini ispatlamış ancak iş bulamayan vatandaşlar için devlet staj fırsatı sunacak 6 ay ila 8 ay arası sürecek olan stajlarda günlük devlet destekleri verilecek. Verilecek olan devlet desteklerinin geri ödenesi alınmayacak ve verilecek olan ücret yapılan işe göre değişmiş olacak. Staj yerini dileyen vatandaşlar kendileri ayarlayabilir dileyen vatandaşlar ise İŞKUR’a tabi olabilir. Ancak staj yeri bulma noktasında birden çok kıstasa vatandaşların uyması beklenecek. Yakın akraba ve tanıdık olan işletmelerde staj yapmak mümkün olmayacak. Akrabalık bağı tespit edildiği anda staj başvurusu iptal edilecek. Günlük 100 TL alacak olan vatandaşın staj sonrasında işe yerleştirmesi ise İŞKUR eliyle olacak. Bu sayede vatandaşlar nerede iş bulacağım kaygısı taşımayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP