DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Emekliye Bir Defalık Ödeme Resmi Olarak Açıklandı!

Emekliye Bir Defalık Ödeme Resmi Olarak Açıklandı!

Korona virüs nedeniyle birçok insan ekonomik sıkıntıların içine düşerek maddi zorluklar çekti ve bazıları hala çekmeye devam ediyor. Devlet salgının başından beri vatandaşa yardım elini uzattı ve hala bu süreç hakkında birçok çalışmalar yapılıyor. Gelen bilgiye göre devlet emeklilere bir müjde vermeyi planlıyor. Emekliler 1 Ekim tarihinden itibaren bir kereye mahsus olmak kaydı ile ödemeler olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
Emekliye Bir Defalık Ödeme Resmi Olarak Açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi nedeni ile birçok vatandaş ekonomik olarak çöküntüler yaşayarak maddi durumda yetersiz halde geldiler. Devlet salgının başından bu yana vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu konu hakkında da hala pek çok uygulamalar üzerinde çalışılıyor. Gelen bilgilere göre devlet emekliye sevindirici bir haber vermeyi planlıyor. Emekliler 1 ekim tarihinden sonra bir defaya mahsus olarak bu ay içinde ödeme alacaklar.

Vatandaşlar bu süreçten olumsuz şekilde etkilendi ve devlet tarafından yapılan bu destekleri sık sık araştırmaya koyuldu. Birçok vatandaş bu süreçte işsiz kaldı bunun yanı sıra emekliler de pek çok zorlukla karşı karşıya kaldı. Devlet bu dönemde çalışan kişilere ve emekli kişilere ikinci bir tazminat hakkını da duyurmuş oldu. Emekli olup hala aktif olan kişilerin çalışmaya devam etmeleri süresince elde ettikleri kıdem tazminatını alacaklardır. Bunun için mutlaka bir müracaat yapmaları ve dilekçe vermeleri gerekmektedir.

İkinci Tazminat Hakkı

Emekli olduktan sonra tekrar çalışmaya devam eden vatandaşlara müjdeli haberler geldi. Emekli olmasının ardından dilekçe vererek emekliliğini fesh eden vatandaşlar SSK ile yaptığı anlaşma kapsamında iki defa tazminat alma hakkına sahip olacaklar. İkinci defa tazminat hakkı tanınmasını isteyen vatandaşlar mutlaka dilekçede bulunma şartları vardır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP