Devlet Destekleri Artıyor Başvuru Yapan Tüm Vatandaşalar Yararlanabilecek

Devlet Destekleri Artıyor Başvuru Yapan Tüm Vatandaşalar Yararlanabilecek

Yapılan açıklamada devletin destek programlarının arttığı açıklandı. Açıklamaların ardından vatandaş araştırmalara girişti. En son düzenlemeler ve başvurular hakkında bilgi verilirken hangi destek paketine kim başvuru yapacak bunun da detayları anlatıldı. Karmaşanın olmaması için belirli kıstasların da uygulandığı açıklandı. Dar gelirli ailelere yönelik olacak bu destekler için duyurular yapılmaya başlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Devlet Destekleri Artıyor Başvuru Yapan Tüm Vatandaşalar Yararlanabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her Alanda Destek Sağlanacak

Pandemi dolayısıyla artan işsizlikle beraber vatandaş ne yapacağını bilemiyor. Vatandaşın yardımına yetişen devlet vatandaşı desteklediği gibi oluşturulan imkanlar sayesinde iş gücünü de artırıyor. Başvuruların yapılmasının ardından titizlikle ve hızlı şekilde başvurular değerlendirmeye alınıyor. Aranılan şartlara uyum sağlayan ailelere yine hızlı şekilde destek paketleri iletiliyor. Barınma yardımı en çok talep gören destek paketlerinin içinde yer alıyor. 3 farklı çeşidi olan yardımlarla vatandaş hangi konuda mağdursa u yolla mağduriyet gideriliyor.

Sağlıksız yapılarda oturmanın önüne geçmesi planlanan bu paketle evlerin içi düzenlenebilirken eşya yardımı da mümkündür. Burada dikkat edilen durum net gelir ve kişi başına düzen gelir miktarıdır. Asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerekli ve yeterlidir. Kışın gelmesiyle beraber yakacak desteği de hızlanmaya başladı. Yine kişi başınadüşen gelir miktarı hesaplanmaktadır. Hesabın sonunda uygun bulunursa yakacak desteği de sağlanmaktadır. Eşini kaybeden kadınlar için de destekler sunuluyor. TC kimlik numaraları ile yapılması istenen başvuru il sosyal yardımlaşma kurumlarına yapılıyor. 2 ayda bir yapılacak olan destekler ile 325 TL verilmesi planlanıyor. Eğitimi devam eden ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerine ise kız öğrencilere 75 TL erkek öğrencilere 55 TL olacak şekilde destek sunulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP