DOLAR

32,4563

0%
EURO

34,8504

0.28%
ALTIN(gr)

2.478,13

0,66%
BİST 100

%
Bu Ödeme Hepsinden Farklı Olacak Detaylar Açıklandı

Bu Ödeme Hepsinden Farklı Olacak Detaylar Açıklandı

Pandemi destek ödemesi alamayanlar için yeniden ve farklı kapsamda bir ödeme daha geliyor. Herkes şaşkına uğradı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Bu Ödeme Hepsinden Farklı Olacak Detaylar Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz dönerde pandemi destek ödemelerinde başvurular kapanmış ve uzun süre de başvurular açılmamıştı. Yapılan açıklamaya göre tekrardan pandemi destek ödemesi için başvurunun açılmayacağı beyan edilmişti. Yapılan bu beyan milyonlarca vatandaşı üzmüş ve gözler yeni destek ödemelerine çevrilmişti. Devlet bu süreçte çalışmayı elden bırakmayarak pandemi destek ödemelerine benzer yeni bir çalışma başlattı ve kapsamını da bir hayli genişletti. Vatandaşları çok sevindiren bu haberle beraber başka açıklamalar da yapıldı. Yapılan açıklamaya göre torba destek ödemelerinin de yapılması an meselesi. İçinde aynı anda hem gıda hem yakacak hem barınma destek ödemlerinin de olduğu bu torbadan milyonlarca vatandaşın yararlanması bekleniyor.

Ödemeler Kademeli Olacak

Verişecek destek ödemesinin ilk kademsi olan 1000 TL destek ödemesi için belediyeler ve kaymakamlıklar başvuru alacak. E Devlette de başvuru alacak olan devlet başvuru sürecinin kısıtlı olması ve sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi açısından böyle bir yola başvurduğunu açıkladı. 3 farklı yerden başvuru kabul edecek olan devlet bu sayede milyonlarca kişinin kolaylıkla başvuru yapacağını düşünüyor. Bir diğer kademe olan torba destek ödemeleri içinse çalışmalar devam ederken başvuru detayları açıklandı. Öncelik daha önceden hiç destek ödemesi almamış olan vatandaşların olacak. Daha önceden bu destek ödemesinden birini alam vatandaşlar liste sonlarına atılmış olacak. Başvuruların en geç 1 hafta içinde açıklanacak olması herkesi sevindirdi çünkü maddi olarak zor günlerden geçen vatandaşın ihtiyaçları artmış durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP