DOLAR

32,3741

0.16%
EURO

34,9872

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,66

0,24%
BİST 100

%
O Ailelerin Çocuklarına Devlet Eli Uzanacak SED Başvurularında Son Durum
  • Finans 365
  • Gündem
  • O Ailelerin Çocuklarına Devlet Eli Uzanacak SED Başvurularında Son Durum

O Ailelerin Çocuklarına Devlet Eli Uzanacak SED Başvurularında Son Durum

Maddi olarak imkansızlık içinde olan aileler pandemiyle beraber daha da zor anlar yaşamaktadır. Bu durumu çocuklara da yansıtan ailelere devlet desteği sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
O Ailelerin Çocuklarına Devlet Eli Uzanacak SED Başvurularında Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temel ihtiyaçların karşılanması noktasında ailelerin yetersiz kaldığı durumlarda devreye devlete girecek. Maddi zorluklardan dolayı çocuklarını Çocuk Esirgeme Kurumuna veren ailelerin sayısında yaşanan artışla beraber devlet de harekete geçti. Özellikle çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması için SED ödemeleri başlığında bir ödeme gerçekleştirecek. SED ödemelerinden faydalanmak için ailelerin yaşamlarının en alt seviyede olması gerekiyor. En alt seviyede yaşayan aileler temel ihtiyaçların karşılanmasında tıkandığı noktada SED desteği faaliyete geçecek. SED ödemeleri kapsamında maddi ve psikososyal alanda ödemeler gerçekleştirilecek. Ekonomik eksiklerin kapatılmasının yanında psikososyal desteğin de varlığı vatandaşı hayli rahatlatacak.

Başvurular Online Ya Da Yüz Yüze Yapılabilir

Başvuru süreci ise E Devlet üzerinden başlatılıp işlemlerin takibi yine aynı kanalla yapılabilecek. E Devlet üzerinden başvuru yapamayacak olan vatandaşların ise İl Müdürlüklerinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruların dilekçe ile yapılması istenecek. Dilekçeye ek olarak TC kimlik numarasının ibrazı, sağlık raporu ve öğrenci, belgesi de istenecek. Sağlık raporu zorunlu olmamakla beraber ihtiyaç duyulduğunda istenecek bir belgedir. İŞKUR ya da meslek kurslarına da gidildiyse buralara dair başvuru belgeleri de istenecektir. Belgelerin tam ve eksiksiz şekilde ilgili birimlerine iletilmesinin ardından hızlı şekilde incelemelere başlanacak. SED desteklerinin yıl bitmeden ödenmesi bekleniyor. SED ödemelerinde zam yapılacağı planlanan bir diğer noktadır. Zam yapıldığı taktirde bu oranın memur maaşlarının katsayılarının artmasıyla belirleneceği açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP