DOLAR

32,3780

0.17%
EURO

35,0159

-0.2%
ALTIN(gr)

2.324,76

0,24%
BİST 100

%
Taşeron İşçilerin Promosyon Ödemelerinde Görüşmeler Sürüyor Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Taşeron İşçilerin Promosyon Ödemelerinde Görüşmeler Sürüyor Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Taşeron İşçilerin Promosyon Ödemelerinde Görüşmeler Sürüyor Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Yakın tarihte başlaması planlanan taşeron işçilerin promosyon ödemeleri için görüşmeler sürüyor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olan kurumlarda çalışan taşeronların banka promosyonu alacağı bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Promosyon ödemeleri Ziraat Bankası üzerindenalınabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Taşeron İşçilerin Promosyon Ödemelerinde Görüşmeler Sürüyor Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Promosyon Ödemleri Bankadan Kontrol Edilebilir

Yapılacak ödemelerin 3816 TLolacağı edinilen bilgiler arasında. İlk yapılan ödemelerde kadrolu olmayan taşeronlar sonraki ödeme tarihinde promosyon alabilecek. Bu zaman farklılığı taşeron işçiler cephesinde kafa karışıklığınasebep oldu. Eksik promosyon alınacağı konuşulsa da ilgililer bu durum hakkında düzenleme yapılacağını duyurdu. Promosyon ödemeleri konusunda uzun görüşmeler yapıldığı biliniyor. Özellikle pandeminin varlığı görüşmelerde kopmalara sebep oldu. Sendikaların çabalarıyla teklifler ilgililerin masasına ulaştırıldı. Toplu görüşmelerin olumlu sonuçlanacağı öngörüldü. Toplu görüşmelerin altında promosyon ödemelerinde hareketlenme yaşanacağı öngörülüyor.

Sadece promosyon olarak değil başka düzenlemeler konusunda da görüşme sonuçları bekleniyor. Özellikle kadrolara alım ve tayin en çok merak edilen başlıklardan. Eş durumundan tayinler ya da kişilerin kendi, istekleriyle başka illere tayin olması karışık işlemlerden. Teklif içeriğine göre bu konuda normal idari kanunlara tabii olunması gerektiği belirlendi. Özellikle zorunlu olan tayin türlerine taşeronlar için kontenjan açılması gündemde. Maaş zamları konusunda da çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Genel ekonomik verilerin bu konuda aydınlatıcı olması bekleniyor. Enflasyon verilerinden yola çıkılacağı ve tahmini bir tutarın söylenmesi gerekiyor. Enflasyondeğerinde yaşanacak sapmanın olumlu yönde taşeron işçiye yansıtılması beklenen gelişmelerden. Net maaş üzerinde artırım yapılacak olması ise taşeron işçinin yüzünü güldürecek bir gelişme olarak kaydedildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP