DOLAR

32,3659

0.14%
EURO

34,9705

-0.31%
ALTIN(gr)

2.323,94

0,21%
BİST 100

%
EYT’lilerin Merak Ettiği Konuya Açıklık Getirildi, Torba Yasasında Son Gelişmeler
  • Finans 365
  • Finans
  • EYT’lilerin Merak Ettiği Konuya Açıklık Getirildi, Torba Yasasında Son Gelişmeler

EYT’lilerin Merak Ettiği Konuya Açıklık Getirildi, Torba Yasasında Son Gelişmeler

Emeklilikte yaşa takılanlara EYT’li denir, bu noktada kişi prim ödemelerini tamamlasa dahi yaş sınırı yüzünden emekli olamayabilir. Bu durum çoğu kişiye sorun olurken artık torba yasası ile yeni bir döneme giriliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
EYT’lilerin Merak Ettiği Konuya Açıklık Getirildi, Torba Yasasında Son Gelişmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar son dönemde bu konuyla alakalı çok daha fazla meraklanmaya başladı, çünkü yeni yıla girerken torba yasası devreye girdi ve farklı düzenlemeler getirildi. TBMM’nin açılması ile torba yasasının yürürlüğe girmesi emeklilik hayalinde olanları sevindirdi. Yaşa takılan vatandaşlar için düzenleme kapsamında hükümet kanadından yeni bir adım geldi.

9 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olan herkes şuan 25 yılını doldurmuş oluyor, primleri düzenli yatmış olsa dahi yaş yüzünden emekli olamıyorlar. İşte bunun için yeni bir formül geliştirildi.

EYT Konusunda TBMM’ye Soru Önergesi Verildi

Devlet emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son kez açıklama yaptığında olumlu karşılamadıklarını ifade etmişti. Fakat yapılan son açıklamaların üzerinden hayli zaman geçti. Haliyle yönerge değişti, Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yönelttiği soru önergesi kapsamında EYT’li vatandaşlara özel bir çalışma olup olmadığı soruldu ancak konuyla alakalı kesin bir yanıt gelmedi.

Zehra Zümrüt Selçuk ise şu açıklamaları yaptı”Emeklilikte yaşı tutmayanlar demeyi daha doğru buluyoruz. Emeklilikte 3 ana parametre bulunuyor. Sigorta süresi, prim ödemesi ve yaş. İkisi olup bir tanesi olmadığı sürece olmuyor. Üçünün de aynı anda olması gerekiyor. Maliyet hesapları bulunuyor. Prensipte de sorunu var. Emeklilik dediğimiz şey teknik olarak kullanılan tabirde ‘yaşlılık aylığı’ yaşlılık aylığı yaşlanınca alınır. Bu nedenle de emekli olmak isteyen ve yaşa takılanların yaşı 48 iken, global anlamda dünya genelinde 48 yaşındaki kimse yaşlı olarak nitelendirilmiyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP