DOLAR

32,5163

-0.09%
EURO

34,9445

0.29%
ALTIN(gr)

2.434,81

0,50%
BİST 100

%
Benzine Yine Zam Geldi

Benzine Yine Zam Geldi

Suudi veliaht prens Mohammed Bin Salman'ın ABD başkanı Trump ile yaptığı görüşmenin kamuoyundan gizlenen bir gizli gündemi olduğu söylentisi piyasaları hareketlendirdi. Güvenilir kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, veliaht Prens ile Başkan Ortadoğu'da İran'ın petrol üreticisi olarak etkisinin düşürülmesi üzerine bir araya geldiler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Benzine Yine Zam Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu durum yakında İran ile Suudi Arabistan arasında yaşanması beklenen petrol savaşında ABD’ninde taraf olacağı ve bu durumun petrol fiyatlarını şimdiden etkilemeye başladığı gözlemlendi. Özellikle döviz fiyatlarındaki ani değişimler benzin fiyatını da etkiledi ve benzine on beş kuruşluk zam geldi.

Dolar, nereye kadar?

Son günlerde döviz piyasası ile ilgisi olmayanaların bile dikkatini çeken bir hızda yaşanan döviz kuru artışları, neredeyse tüm ülkenin gündemini artarak belirlemeye devam ediyor. En son dün yaşanan 3,95 seviyeleri, akıllara hemen Kasım 2017 de yaşana 3,98 tepe noktasını getirdi. Acaba dolar bu sefer 4.00 direncine yaklaşır mı? Sorusu kafaları meşgul etmeye devam ediyor. Tüm dünyanın gözleri bugün açıklanacak FED faizlerine çevrilmiş durumda.

Piyasalar 25 puanlık baz puanlık bir faiz artışı öngörmekteler. Önümüzde FED başkanı Powel’ın konuşmasının piyasalara yapacağı etki ve bugün açıklanacak FED faiz oranları birçok az gelişmiş ülkenin likitide seviyelerini negatif anlamda etkilemesi bekleniyor.

Tahvil faizleri ve döviz girişi beklentisi

En son Kasım 2017 de Yüzde 13,22 ile en yüksek faiz noktasını yakalamış olan tahvil faizleri, bu kez yine tavan yaptı.

Salı günü yapılan ihalede, 10 yıllık faizler yüzde 12,97 ye ulaşarak, iç borçlanma ihtiyacının talebi karşılamadığı görüşünün hakim olmasına neden oldu. Bu ihalenin sonucunda hazine 3,8 milyar lira borçlanmış oldu. Bu durumun bugün açıklanacak FED fazilerinin rüzgarını da arkasına alarak doların Türk Lirası karşısında 4 lira sınırını zorlayacağı düşünülüyor.

Adalet Bakanı Çiftlik Bank Mağdurlarına Seslendi

Adalet bakanı Abdulhamit Gül dün sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklama da bulundu.

“Halen Uruguay’da yaşadığı bilinen Çiftlik Bank sahibi ve kurucusu Mehmet Aydın’ın iadesini talep etmek için, Uruguay ile aramızda ” suçluların iadesi” ne dair bir anlaşma olmaması, bizim Mehmet Aydın’ın iadesini talep etmemize engel teşkil etmemektedir.” şeklinde beyanatta bulundu.

Adalet bakanı Gül, ayrıca ” İlgili şahsın kırmızı bültenle arananlar listesine dahil edilmesi ve Uruguay’dan iadesini talep etmek üzere savcılarımız tarafından süreç başlatılmıştır. Ve bakanlığımız bu konuyu takip etmektedir” Şeklinde beyanda bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP