DOLAR

32,5034

-0.12%
EURO

34,9650

0.34%
ALTIN(gr)

2.427,46

0,19%
BİST 100

%
Ödeme Vermeyen ATM PTT Yok Vatandaş Kuyruk Oluşturdu

Ödeme Vermeyen ATM PTT Yok Vatandaş Kuyruk Oluşturdu

Annelerin devletten fazla miktarda ödeme aldıkları bir gerçek. Özellikle pandemiyle beraber ödemelerin sayısı ve kapsamı daha da arttı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Ödeme Vermeyen ATM PTT Yok Vatandaş Kuyruk Oluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre annelere yeni bir döneme paketi daha hazırlandı. Yeni doğum yapan ya da 2015 yılının Mayıs ayından sonra doğumunu gerçekleştiren anneleri kapsayan ödemeler için annelerin ya da babaların başvuru yapması gerekiyor. SGK işbirliği ile gerçekleşene ödemeler için kişilerin SGK ile irtibatta olması gerekiyor. Doğum parası olarak adlandırılan ödemeler için farklı şartlar yer alıyor. Ödeme başvurularında yer yer anneyi yer yer babayı devreye sokan ödemelerin detayları ilgililer tarafından vatandaşa izah edildi. Buna göre annelerin bu ödemeden yararlanması için çocuklarını sağ olarak dünyaya getirmesi gerekiyor. Çocuk sağ değilse ödeme almak imkânsız hale geliyor. Ödemeden yararlanmak isteyen aileleri ayrıca ilgililere kaçıncı çocuk olduğunu da belirtmek zorunda. Çünkü çocuk sayısına göre ödeme yapılması gündemde.

Mavi Karta Onay Çıktı

İlk çocuk için 300 TL ödeme yapacak olan devlet ikinci çocuk için bu ödemeyi 100 TL artırarak 400 TL ödeme yapmayı planlıyor. 3. Ve daha fazla çocuk için ödeme sabit ve 600 TL olarak yapılması için çalışmalar devam ediyor. Ödemelerden yararlanmak için annenin ya da babanın sigortalı olarak çalışması gerekiyor. Anne sigortalı ise hamile olunmadan önce en az 3 ay sigortalı olarak çalışılması gerekiyor. Baba sigortalı olacak ise annenin çalışmaması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yararlanacağı ödemede mavi kartlılar için de onay çıktı. Buna göre hem anne hem baba maviş kartlı ise doğum parası için başvuruda bulunulabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP