DOLAR

32,3776

0.07%
EURO

35,0423

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,73

0,24%
BİST 100

%
Kritik Karar Nihayet Verildi İlgili İş Yerleri de Açıklandı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kritik Karar Nihayet Verildi İlgili İş Yerleri de Açıklandı

Kritik Karar Nihayet Verildi İlgili İş Yerleri de Açıklandı

Halk Bank vatandaşların farklı taleplerini değerlendirip mümkün mertebe cevap oluşturmaya çalışıyor. Buna göre çeyiz eşyaları gibi eşyalara yönelik krediler verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Kritik Karar Nihayet Verildi İlgili İş Yerleri de Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evinde eşyası olmayan vatandaşlar için iki farklı yol öngörülmüş durumda. Buna göre ya devletten destek ödemesi alınacak ya da Halk Bank’tan eşya kredisi alınacak. Devletten destek ödemesi almak için belli şartların sağlaması gerekiyor ki bunlardan bir tanesi de yaş şartı. 27 yaş ve altında olan çiftler bu ödemeden yararlanacak. Ancak Halk Bank’ın ilgili kredisinde böyle bir zorunluluk bulunmuyor. Krediden yararlanmak için sadece 18 yaşından büyük olmak, bir gelire sahip olmak gerekiyor. Kredi limitleri hakkında da açıklama yapan yetkililer alt sınırı 3 bin üst sınırı 30 bin TL olarak belirtti. Her limitte de 36 aya varan taksit seçeneği mümkün olacağı.

Anlaşmalı Firmalar da Belirlendi

Faiz oranlarını gayet düşük tutan banka ayda sadece 343 TL ödeme talep ederek vatandaşın çeyiz ürünleri, küçük ev aletleri, ev tekstil ürünleri, beyaz eşya, elektronik eşya ihtiyaçlarını karşılamayı taahhüt ediyor. Dosya masrafı ve tahsil ücreti almayacak olan banka vatandaştan kefil ve teminat da istemiyor. Bu krediden yararlanmak isteyen vatandaşlar sadece bankanın anlaşmalı olduğu ilgili firmalardan alışveriş yapabilecek. Bu firmalardan alışverişyapılması karşılığında uygun faiz oranlı krediler verilecek. Bu firmalar ise, Arçelik, Almila Mobilya, Artemis Halı, Bellona, Bürosit Büro Malzemeleri, Çilek Mobilya, Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi, Ege Seramik, Ergül Mobilya, Gündoğdu Mobilya, Gürmen PVC, İpek Halıcılık, İstikbal Mobilya, Kilim Mobilya olarak açıklandı. Listenin devamı bankanın sitesinde yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP