Dolarda İyimser Bir Tablo Mu Oluşuyor Yatırımcı Şimdi Ne Yapacak?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolarda İyimser Bir Tablo Mu Oluşuyor Yatırımcı Şimdi Ne Yapacak?

Dolarda İyimser Bir Tablo Mu Oluşuyor Yatırımcı Şimdi Ne Yapacak?

ABD seçimlerinin tamamlanmasıyla beraber sular durulmaya başladı. Bundan dolayı dolar da yavaş yavaş dengelemeye başlıyor. Trump’ın koltuğu Biden’a bırakması ve Biden’in vaatlerini gerçekleştirmek için atılımlarda bulunması uzmanları sevindiriyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Dolarda İyimser Bir Tablo Mu Oluşuyor Yatırımcı Şimdi Ne Yapacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu durum elbette en çok yatırımcılara yarayacak. Dolar almak için bekleyenler ise biraz daha temkinli olmaya devam edecekler.

Senatörler tarafından gündeme alınan mali harcama paketi istenen ilgiyi halktan göremeyince erteleme durumu gündeme geldi. Eksiklerinin olduğu belirtilen pakete hem pandemi için destek yardımı hem de harcama yasasına ilave olarak planlanması bekleniyor. Tüm bu gelişmeler doların ilerleyen günlerde nasıl davranacağını belirleyecek. Uzmanlara göre dolar eksenli yapılan her olumlu hamle doları eski gücüne kazandırabilir. Bundan dolayı anlık takip yapılmalı ancak olayları geniş ölçekli yorumlamalıyız. Dolar o saat diliminde yükselse bile yapılacak açıklama her şeyi değiştirebilir.

Türk Yatırımcı Birçok Seçeneğin Ortasında

Türk yatırımcılar içinse başta Merkez Bankası başta olmak üzere Maliye Bakanlığı çok ciddi bir yerde duruyor. Özellikle Merkez Bankasının faiz hamlesi ile dolar biraz da olsa zararsız bir hal almaya başladı. Kredibiliteye çok bağlı olan para piyasalarında Türk tarafından ayar gelmesi yine yatırımcının yüzünü güldürecek. BDDK’nın pandemiden kaynaklı banka desteği dolar cephesinde farklı yorumlanarak doları düşme trendine soktu. Uzmanlar devletler bazında yaşanan gelişmelerden kaynaklı düşmeleri ciddi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savunuyor. Para piyasalarının çok iyi şekilde takip edilmesi gerektiğinin de altı ısrarla çiziliyor. Güne başlarken doların açılış fiyatı genel durum hakkında bilgi veren bir done oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP