DOLAR

32,5132

0.29%
EURO

34,5941

0.22%
ALTIN(gr)

2.497,00

0,57%
BİST 100

%
Kadınlar ve Kız Evlatlar İçin Yeni Maaş Detaylar Nasıl Olacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Kadınlar ve Kız Evlatlar İçin Yeni Maaş Detaylar Nasıl Olacak?

Kadınlar ve Kız Evlatlar İçin Yeni Maaş Detaylar Nasıl Olacak?

Her kadın devletin tün haklarından yararlanmayabiliyor. Devletin bu duruma el atması gerekiyordu nitekim beklenen gerçekleşti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Kadınlar ve Kız Evlatlar İçin Yeni Maaş Detaylar Nasıl Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet vatandaşlar için aylık olacak şekilde yeni ödemeler planlıyor. Planlanan bu ödemelerin maaş yerine geçecek olması vatandaşı ayrıca sevindiriyor. Tek seferlik yapılıp geçilen bir ödemenin startını veren devlet ancak ekstrem durumlarda böyle çalışmalar yaptığını duyurdu. Yeni çalışmanın da duyurusunu yapan devlet, hiçbir haktan yararlanmayan vatandaşlar bilhassa kadın vatandaşlar için ödeme yapmaya karar verdi. Aylık yapılacak olan bu ödemenin şartları ve limiti de açıklamadı. Buna göre 650 TL verecek olan devlet hem ev hanımlarına hem kız çocuklarına aynı ödemeyi yapacak. Aynı hane içinde aynı ödemenin olması mümkün olmayacak. Bundan dolayı aynı hane içinde yek başvuru kabul edilecek.

Her Şeyi Sistemden Görebilirsiniz

Edinilen bilgiye göre şartlar ise odlukça basit. İlk olarak ölen aile babasını SGK’lı çalışması gerekiyor. SGK’lı olmayan kişilerin yakınları bu ödemeden yaralanamayacak. Buna ek olarak anne ya da kız evlat sigortalı herhangi bir işte çalışmamış olmalıdır. Tüm bilgiler E Devletten görüldüğü için kadınlar sigortalı işe başladıkları anda ödemeleri yine devlet tarafından kesilecek buna evlenmek de dahil edildi. Aynı kıstaslar çocuklar için de söz konusu. Kız çocuğunun sigortalı bir işte çalışması ya da evlenmesi ödemeyi keser. Ödeme için başvurular ya SGK’ya ya da E Devlet’e yapılacak. Bu sayede kurumlarda gereksiz bir yığılma olmayacak. Başvuru yapıldıktan sonra 1 hafta içinde ilk ödemenin verilmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP