SGK Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması ile Sorgulama Yapıp Emekliliğinizi Anında Öğrenin (4A, 4B ve 4C)

SGK Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması ile Sorgulama Yapıp Emekliliğinizi Anında Öğrenin (4A, 4B ve 4C)

Emeklilikle ilgili merak edilen soruları artık Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) resmi internet sayfası üzerinden kolaylıkla öğrenilebiliyor. En çok merak edilen konular arasında ne zaman emekli olurum? sorusu yer alıyor. Ne zaman emekli olabilirim? Emeklilik sorgulaması nasıl yapılıyor? gibi merak edilen soruları haberimizde paylaşıyoruz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
SGK Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması ile Sorgulama Yapıp Emekliliğinizi Anında Öğrenin (4A, 4B ve 4C)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilik ile ilgili kafalarda birçok soru yer alıyor. Ne zaman emekli olabilirim? Emeklilik sorgulaması nasıl yapılıyor? gibi merak edilen soruları sizlerle paylaşıyoruz…

Günümüzde birçok devlet dairesi işlemleri internet üzerinden yapılabiliyor. Emeklilik ile ilgili de birçok merak edilen konu yine internet üzerinden cevap bulabiliyor. Emeklilik için hangi şartlar gerekiyor? Ne zaman emekli olurum? sorular emekli olmak isteyenler için en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

İnternetten Sorgulayabiliyorsunuz

Emekli olmak isteyenlerin ilk önce üç şartı yerine getiriyor olması gerekiyor. Yaş kriteri, prim gün sayısı ve sigortalılık şartlarını yerine getirenler emekli olmaya hak kazanıyor. Peki bu üç şartı yerine getirenler ne zaman emekli olabiliyor? Bu sorunun cevabını artık devlet dairesine gitmeden internet üzerinden öğrenebiliyorsunuz. Emeklilik ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz…

SGK’nın resmi internet sayfası üzerinden ‘Ne Zaman Emekli Olabilirim’ uygulaması üzerinden ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu uygulama 4A, 4B ve 4C’ye tabi sigortalıların girdikleri veriler üzerine emeklilik yaş ve sürelerine göre emeklilik tarihi hesaplaması yapıyor.

SGK’nın resmi internet sitesi üzerinden sizden istenilen bilgilerinizi girerek ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşına Ek Ödeme

Vergi iadesi sisteminin yerini alan ek ödeme ile yaklaşık olarak 12 milyon emekli ekstra gelir elde etmiş oluyor. Bu kapsamda yapılan ek ödeme tutarı ise maaşa göre belirleniyor. Ek ödeme, net maaşa eklenerek her ay düzenli olarak ödeme gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda net maaşa eklenerek her ay ödenen ek ödeme, maaş arttıkça ek ödeme de ona göre artış gösteriyor. Yine internet üzerinden emekli aylığı bölümünden net maaşınızı ve maaşınıza yapılan ek ödemeyle ilgili bilgi alabilirsiniz.

Ek ödeme alan bir emekli, ortalama bin 500 lira maaş alıyorsa emeklinin aylık alacağı ek ödeme miktarı 157 lira civarında olur.

Üç Şart

Emekli olunabilmesi için en önemli üç şartı yerine getiriyor olmak gerekiyor. Bu kapsamda istenilen şartlar, sigortalılık süresini dolduruyor olmak, prim ödeme gün sayısını doldurmak ve yaş şartını yerine getiriyor olmak.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP