DOLAR

32,5289

0.22%
EURO

34,7697

0.07%
ALTIN(gr)

2.491,45

1,20%
BİST 100

%
Erken Emeklilik İçin Düğmeye Basıldı Sigorta Girişlerinde Düzenleme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Erken Emeklilik İçin Düğmeye Basıldı Sigorta Girişlerinde Düzenleme Yapılacak

Erken Emeklilik İçin Düğmeye Basıldı Sigorta Girişlerinde Düzenleme Yapılacak

Çalışan birçok vatandaş erken emekli olmanın hayallerini kuruyor. SGK’da kayıtlı olan girişe bağlı olan bu durum için düzenlemeye gidileceği açıklandı. Ne kadar erken sigortalı olunursa emeklilik de o kadar erken gelecek. Ancak bu durum mümkün değilse başka alternatiflerin üzerinde çalışılıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Erken Emeklilik İçin Düğmeye Basıldı Sigorta Girişlerinde Düzenleme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belirlenen şartlara göre sigorta girişlerinin öne çekilmesi bekleniyor. 1991 yılında sigorta girişi yapıldıysa 5450 prim gün sayısına ve 47 yaş sınırına dikkat edilerek düzenleme yapılacak. Ancak bu değerler ilerleyen yıllara göre değişim gösterebilecek. Örneğin 1992 yılı baz alınırsa 5552 prim gün sayısı ve 48 yaş şartı getirilecek. Yaş şartı ilerleyen her yıl için bir yıl artırılacak. Prim gün sayısı belirlenmesi de SGK tarafından tayin edilecek. Kadınlarda doğum borçlanması ve erkeklerde askerlik borçlanması bu verilere dahil ederek hesaplanacak.

Staj Sürelerini Hesaplarken Hataya Düşülmemeli

Askerlik borçlanması sonucu sigortaya giriş tarihinde geriye doğru oynama yapmak mümkün olacak. Tek parametrenin bu olmayacağı verilen bilgiler arasında. Hangi borçlanma türü dikkate alınırsa alınsın prim gün sayısının tam ya da eksik olması süreleri çok değiştirecek. Stajın sigortaya dahil edilip edilmeyeceği merak edilen bir diğer konu. Yapılan açıklamaya göre staj sigorta başlatma süresine eklenmeyecek ancak başka hak kazanımları söz konusu. Prim bildirimi yapmak bunlardan bir tanesi. Burada amaç olası iş kazalarında maddi olarak kazanç sağlamak olarak belirlendi. Ancak emeklilik hesabında kullanılamaz bu süreyi dahil edenler ciddi anlamda yanılma yaşayacaktır. Staj ile doğum borçlanmasının çakışması durumunda ise esneme yapılmış. Buna göre sigorta başlama tarihinde geriye çekme durumu söz konusu olabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP