Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Konut kredisinde faizler tekrar düşecek mi? Sorularının ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşlar konut kredisi alabilmek için beklemede iken bankalar faizleri düşürmek konusunda çok istekli değil.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Konut kredisi faizleri düşecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut kredisi faizlerinde yeni rekorlar kırılmaya devam ederken, vatandaşlar yükselen konut kredisi faizlerinin oldukça yüksek olmasını ve hükümetin bankalar ile ortak bir çalışma yapması gerektiğini belirtti.

Milyonlarca dolarlık kredilerin verilebildiği Türkiye’de son 3 aydır krediler konusunda yaşanan büyük sıkıntılar ve faizlerin yeni rekorlar kırar hale gelmesi %2 üzerine çıkan konut kredisi faizlerinin vatandaşların ev sahibi olmasında en büyük engeli olarak gösteriliyor.

Konut kredisi faizlerinin %0.5 oranına kadar düşmesi gerektiğini düşünen vatandaşlar Türkiye için bunun bir hayal olduğunu, %2 oranında kredi faizlerinin ise yersiz ve çok fazla yüksek olduğunu belirtiyor.

Full zarar!

Konut kredisi çeken vatandaşların bugün 200 bin TL çekmesi durumunda 10 yıllık bir krediye ortalama geri ödeyecek oldukları tutar 500 bin TL’ye kadar yükselmiş durumda.

Bu kadar yüksek oranlarda faizlerin olmasının nedeni ise bankaların mevcut ekonomiye güvenmemesi ve dolar kurunun sürekli olarak yükselmesi sonucunda oluşan karlılık oranlarındaki ciddi bir azalma sürecinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP