DOLAR

32,5871

0.33%
EURO

34,8258

0.2%
ALTIN(gr)

2.507,96

0,96%
BİST 100

%
Ortak ATM Nedir? Ortak ATM’de Nasıl İşlemler Yapılabilir?
  • Finans 365
  • Finans
  • Ortak ATM Nedir? Ortak ATM’de Nasıl İşlemler Yapılabilir?

Ortak ATM Nedir? Ortak ATM’de Nasıl İşlemler Yapılabilir?

Ortak ATM olarak bilinen farklı bankaların ATM cihazları konusunda hala daha birçok vatandaş tam anlamı ile bilgi sahibi değil.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Ortak ATM Nedir? Ortak ATM’de Nasıl İşlemler Yapılabilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ATM cihazlarının 2018 yılında Türkiye’de her mahallede olmaması ve yavaş yavaş her bölgeye yeni yeni bankalar tarafından kendilerine ait ATM cihazlarının konulmaya başlaması ile birlikte vatandaşlar nefes almaya başladılar.

Güvenlik, ekiplere ihtiyaç olması ve benzeri bakım işlemleri dolayısı ile bankalar mahalle aralarına hiçbir şekilde ATM koymazlar ve mahalle aralarında ATM cihazlarının olduğu daha önce hiçbir ülkede görülmemiştir.

Olası güvenlik önlemleri dolayısı ile ATM cihazları son derece korumalı olmasına rağmen daha çok cadde, metroların içerisi ve AVM’lerin içerisinde ATM cihazlarına yer verilir ve bankaların önlerinde ATM cihazlarının olduğu görülür.

Ortak ATM Nedir?

Ortak ATM ise başka bankanın ATM’sinin diğer bankanın müşterisi tarafından farklı banka veya kredi kartı ile kullanılmasına olanak tanıyan ATM cihazlarına denir.

Bu bankalar ortak ATM’de sizin farklı banka kartınızı veya kredi kartınızı kullanarak para çekmeniz ve bakiye sorgusu yapmanıza izin verirler ama diğer hiçbir işleme izin vermezler. Para çekerken belirli oranlarda ortak ATM’lerden para çekerseniz komisyon olarak para kesilecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP