DOLAR

32,5392

-0.04%
EURO

34,7952

-0.22%
ALTIN(gr)

2.433,43

0,15%
BİST 100

%
S&P: Türkiye’yi İzliyoruz

S&P: Türkiye’yi İzliyoruz

S&P, yeni kabine ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye'de yeni kabine ile ilgili konuşmak için erken olduğunu ve Türkiye'yi izlemeye devam edecek olduklarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
S&P: Türkiye’yi İzliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti hükümeti yeni kabineyi açıkladı. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada genç yaş grubundan oluşan kabinenin aktif olarak göreve başlayacak olduğunu ve tarafsız bakanlar olacak olduklarını açıklayarak Türkiye’nin daha iyi büyümesine ve daha fazla başarılı olmasına katkıda bulunacak bakanları seçtiğini açıklamıştı.

Dünyanın en büyük kredi değerlendirme ve derecelendirme kuruluşlarından birisi olan S&P ise yeni kabine hakkında konuşmak için erken olduğunu ama piyasaların yeni kabineye olumsuz tepki verdiğini açıkladı. S&P, açıklamasında Türkiye’nin izlenecek olduğunu açıklarken, OHAL politikjasının nereye gittiğini izlemeyi sürdürdüklerini açıkladı.

Dış Borç Uyarısı

S&P yetkilisi Türkiye’nin dış borcunun sürekli olarak daha fazla arttığını ve artmaya devam edecek olduğunu düşündüklerini belirtti.

Başkan Erdoğan’ın yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak damadı ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ı ataması yurtiçi ve yurtdışında şaşkınlığa sebep olmuş ve piyasalara bu duruma olumsuz tepki vermişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP