DOLAR

32,5881

0.28%
EURO

34,8249

0.11%
ALTIN(gr)

2.491,63

0,31%
BİST 100

%
Dikkat! Esnafa Verilen Kredinin Faiz Oranları Artırıldı

Dikkat! Esnafa Verilen Kredinin Faiz Oranları Artırıldı

Eskişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er kredi faiz oranlarında ve kredi başvuru koşulları hakkında önemli açıklamalar yaparak, değişikliklerden bahsetti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Dikkat! Esnafa Verilen Kredinin Faiz Oranları Artırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er kredi faiz oranlarında ve kredi başvuru koşulları hakkında önemli açıklamalar yaparak, değişikliklerden bahsetti. Esnafın kredi faiz oranı yüzde 8’e yükseldi. Ödeme taksiti ise, üç aya düşürüldü.

“Kredi Çekebilmek Adına Elde Edilecek Hak 12 Aya Yükseldi”

Yapmış olduğu açıklamada Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er Kredi çekebilmek için elde edilecek hakkın ise 6 aydan 12 aya çıkarıldığını söyledi ve üzerine ekledi: “Esnafa verilen düşük faizli krediler ekonominin bel kemiğidir.

Vermiş olduğumuz krediler yüzde 5 faiz, beş yıla kadar ödeme, altı ayda bir taksit iken, kredi faizleri yüzde 8, üç ayda bir ödeme, krediye müracaat süresi ise 6 aydan 12 aya çıkartıldı. Daha önce alanlar yüzde 5 faiz ile devam edecekler. Kredi için müracaat edip beklemede olanlar için yeni karara göre düzenlemek zorunda kaldık. Kendilerini çağırıp konuyu izah ediyoruz. Bizim bu konuda hiç bir suçumuz yok” ifadelerini kullandı.

Aynı zaman da Eskişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er geçen yıl 240 milyon TL kredi verdiklerini vurguladı. Son olarak da; “Bu para devletin parası. Devletin verdiği kararlara uymak zorundayız. Biz yönetim olarak hiçbir kararı değiştiremeyiz. Faiz oranı diğer bankalara göre çok uygun. Taleplere yetişemiyoruz. Eskişehir Türkiye genelinde sayılı bir il durumunda. Bu kapı her zaman açık olacaktır” dedi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP