DOLAR

32,5602

0.24%
EURO

34,8328

0.08%
ALTIN(gr)

2.485,88

0,08%
BİST 100

%
Merkez Bankası İle Özel Bankalar Arasında Kavga mı Var? Dolar Neden Yükseliyor?
  • Finans 365
  • Finans
  • Merkez Bankası İle Özel Bankalar Arasında Kavga mı Var? Dolar Neden Yükseliyor?

Merkez Bankası İle Özel Bankalar Arasında Kavga mı Var? Dolar Neden Yükseliyor?

Dolar neden yükseliyor? Dolar fiyatlarındaki yükselişin sebebi ne? Yükseliş sürecek mi? İşte ekonomi forumlarında yapılan son dolar yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Merkez Bankası İle Özel Bankalar Arasında Kavga mı Var? Dolar Neden Yükseliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Döviz kurları ve altın fiyatlarının hareketli olduğu bu günlerde yatırımcılar fiyatlardaki dalgalanmaların nedenlerini araştırıyor. Bu dalgalanmalardan zarar etmemek ya da dalga hareketlerini yakalayıp karlı işlemler yapmak isteyenler uzman yorumlarını yakında takip ediyorlar.

Ekonomi forumlarında dolardaki hareketlerden ötürü yapılan yorumların bazıları:

İbrahim Ö.

Merkez bankası özel bankalara, kamu bankaları konut kredi faizlerini düşürdü sizde düşürün dedi özel bankalar buna sıcak bakmadı. Merkez bankası da siz misiniz faiz indirmeyen ben size bir ayar çekeyim de görün dedi. Madem siz faizleri indirmiyorsunuz elinizdeki Türk Lirası karşılıklarına %15 ek vergiyi çıkartırım dedi. Bu hamle karşılığında özel bankalar senmisin bizim TL varlıklarının vergisini %15 e çıkartan bende o zaman elim de ki Türk lirası varlıklarını dolara çeviririm sende vergi koyacak TL bulamazsın dedi durum bundan ibaret.

Serdar K.

BİZ İŞİMİZE BAKALIM

Dolar ile ilgili düşüş beklentimi yineliyorum. 6.03 köpük olabilir. 5.70 lere gelmeli düşüncesindeyim. Borsada ise bir Ayı Tuzağı ihtimali var. Endeksin 120 üzerinde yukarı devam edeceği kanaatindeyim.

Özcan T.

Eskiden sabahları basıyorlardı, şimdi sabahları salıyorlar. Mesele nerede duracaklar.

Ali A.

Ters grafiğimize baktığımızda bir müdahale gelmez ise kısa vadede TL değer kaybetmeye devam edip 6.15 civarlarını görmesi kuvvetle muhtemel.

Ayşe L.

Valla bir seneden fazla piyasayı takip ediyorum #usdtry de cahil şansıma 7.20 görüp 8.00 olacak diyenlere aldanıp satmadım,sonra neyi öğrendim biliyormusunuz? Nasipten öte birsey yok.Bu piyasada çok kazananın burda işi ne,öyle olsa anca havuz kenarında viskisini yudumlar.

Doların neden yükseldiğine dair yapılan yorumlamaların bir kısmı bu şekilde. Ama işin aslını tam olarak uzmanlar bile yanıtlayamıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP