DOLAR

32,5845

0.11%
EURO

35,0321

0.46%
ALTIN(gr)

2.426,60

0,16%
BİST 100

%
Anneler Dahil Herkese Ödeme Geliyor 7 Bin TL İçin Anlaşma İmzalandı
  • Finans 365
  • Finans
  • Anneler Dahil Herkese Ödeme Geliyor 7 Bin TL İçin Anlaşma İmzalandı

Anneler Dahil Herkese Ödeme Geliyor 7 Bin TL İçin Anlaşma İmzalandı

Devlet annelerin daha rahat etmesi ve kolaylıkla iş kollarına dönüş yapması için ödemelerde bulunuyor. Açıklamalara göre devlet annelere tek seferde 7 bin TL ödeme yapmayı planlıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Anneler Dahil Herkese Ödeme Geliyor 7 Bin TL İçin Anlaşma İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş görmezlik ödeneği olarak geçen ödenek isim olarak binerce vatandaşım korkutsa da içerik olarak herkesin yüzünü güldürdü. Buna göre bu ödeneği lan kadınların bir daha işe alınmama gibi bir durumları olamıyor. Sadece doğumdan sonra geçen bir süre için verilecek ödemenin simi olarak açıklama yapıldı. Kısa çalışma ödenekleriyle karıştırılmaması istenirken bu ödene sayesinde anneler çalışmadıkları süreyi kayıp olarak saymayacaklar. Asgari ücrete göre belirlenecek olan bu ödenek için 7 bin TL hesap çıkartıldığı açıklandı. Ancak son kararı memurların toplu görüşmesi verecek. Oradaki zam oranının asgari ücrete de yansıtılması bekleniyor. Bu sayede 7 bin TL olan ödeme 7220 ila 7500 arasında değişebilecek.

Ödemeler Geri Alınmayacak

Annelere yönelik ödemler devam ederken başka alanlarda da ödemeler için hazırlıklar var. Buna görev özellikle girişimci kadınlar için inanılmaz kampanayalar hazırlayan devlet hibe destekleriyle bu dönem çok konuşulacak. Hibe desteklerinin kimisi geri ödemesiz verecek olan devlet kimsini de faizsiz ve 1 yıl geri ödeme olamadan verecek. Yapılan, tasarlanan proje hibe desteklerinin şeklini değiştirecek. Bunda dolayı kadınların sorulan her soruya makul bir cevap vermesi önemli. Girişimci kadınların sayısını artırmaya çalışan devlet hibe destekleriyle amaca ulaştığı gibi SGK’lı annelere de ulaşamaya devam ediyor. Pandemi dolayısıyla yaşanan bu sıkıntılı duruda devlet hiçbir anneyi tek başına bırakmıyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP