DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Günün Önemli Şirket Haberleri! Borsa İstanbul Hisse Haber Akışı
  • Finans 365
  • Borsa
  • Günün Önemli Şirket Haberleri! Borsa İstanbul Hisse Haber Akışı

Günün Önemli Şirket Haberleri! Borsa İstanbul Hisse Haber Akışı

Borsada işlem gören şirketlerde yaşanan önemli gelişmeler. İnfo Yatırım araştırma biriminin derlemiş olduğu günlük bültende yer alan önemli şirket haberleri ve gelişmeler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Günün Önemli Şirket Haberleri! Borsa İstanbul Hisse Haber Akışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsada işlem gören hisseler için haber akışı önemlidir. Yaşanan ve beklenen gelişmeler doğrultusunda hisseler yön bulurlar. İnfo Yatırım araştırma birimi önemli şirket haberlerini günlük bültende yayınladı.

ŞİRKET HABERLERİ

ATSYH – 2. Çeyrek bilançosunun KAP’ta açıklanması için 3 Eylül’e kadar istenen ek süre SPK tarafından uygun görüldü.

AKFGY – Ocak – Temmuz döneminde kira gelirleri Euro bazında %60 azalışla 5,8 milyon Euroya, TL bazında ise %54 azalışla 32,8 milyon TL’ye geriledi.

AKSEN – Şanlıurfa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’nin “İletim Sisteminden Geçici Süre İle Ayrılma” talebinin TEİAŞ tarafından kabul edildiği ve üretimin geçici olarak durdurulduğu açıklandı.

BERA – Grup Şirketlerinden Golda Gıda tarafından satışı yapılan 5.000.000 adet BERA payının satış şartlarının gerçekleşmemesi nedeniyle, satış işleminin iptal edildiği açıklandı.

BRMEN – 2. Çeyrek bilançosunun KAP’ta açıklanması için 3 Eylül’e kadar istenen ek süre SPK tarafından uygun görüldü.

BIZIM – 50.000 TL sermayeli Seç Marketçilik A.Ş. unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.

CRDFA – Borsa tarafından şirket paylarına 19 Kasım’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbiri getirildi.

ESCOM – Şirket iştiraki Alesta Elektronik’in Bren İleri Teknoloji’ye 250.000 TL yatırım yapılmasına karar verildi.

Şirket iştiraki Alesta Elektronik’in Magna Tectum Danışmanlık’a 150.000 TL yatırım yapılmasına karar verildi.

EKGYO – Şirket tarafından ihale edilen İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle Projesi 1.Etap 1.Kısım İnşaatı İşleri’nin sözleşmesi, Yüklenici Özaltın İnşaat Ortaklığı ile imzalandığı, sözleşme bedelinin 392,5 milyon TL olduğu açıklandı.

Şirket tarafından ihale edilen İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle Projesi 1.Etap 2.Kısım İnşaatı İşleri’nin sözleşmesi, Yüklenici Özaltın İnşaat Ortaklığı ile imzalandığı, sözleşme bedelinin 455,4 milyon TL olduğu açıklandı.

GLRYH & KRGYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 3 Eylül’e kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda tüm paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

GUBRF – Şirket bağlı ortaklığı Razi Petrochemical Co.’ya ait olan Raintrade Petrokimya’nın tasfiye edilmesine karar verildiği açıklandı.

MARKA – 2. Çeyrek bilançosunun KAP’ta açıklanması için 18 Eylül’e kadar istenen ek süre SPK tarafından uygun görüldü.

NIBAS – Borsa tarafından şirket paylarına 19 Kasım’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı, brüt takas tedbiri ve internetten emir yasağı tedbirleri getirildi.

PAPIL – Jandarma Genel Komutanlığı ile Türkiye genelinde kullanılmakta olan Otomatik Parmak ve Avuç İzi Teşhis Sistemi’nin Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek olan parçalı bakım ve onarımı işi için 1,0 milyon TL tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.

PRKME – Şirketin bağlı ortaklığı Konya Ilgın’ın kömür sahasından ürettiği alt ısıl değeri 1.400-1.600 kcal/kg aralığında olan 35.000 ton kömürün 31 Ekim’e kadar Düzgün İnşaat’a satışına ilişkin olarak sözleşme imzalandığı açıklandı.

RTALB & GLRYH – Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ile SARS- Cov-2(2019-nCov)RT-qPCRTespit Kitinin temini kapsamında RTALB’ye 500.000 adet ürün siparişi verildiği açıklandı.

RYGYO – İzmir Menderes’teki 10.606 m 2 ’lik deponun 500 m 2 ’lik depolama alanının 2 yıllığına kiraya verildiği, 2 yıllık kira bedelinden yaklaşık 130.000 TL gelir elde edileceği açıklandı.

İzmir Menderes’teki 10.606 m 2 ’lik deponun 500 m 2 ’lik depolama alanının 2 yıllığına kiraya verildiği, 2 yıllık kira bedelinden yaklaşık 150.000 TL gelir elde edileceği açıklandı.

PETUN – Saha Kurumsal ile 1 yıl süreli Kurumsal Yönetim Derecelendirme Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

PINSU – Kobirate ile 1 yıl süreli Kurumsal Yönetim Derecelendirme Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

SNKRN – 2. Çeyrek bilançosunun KAP’ta açıklanması için 2 Eylül’e kadar istenen ek süre SPK tarafından uygun görüldü.

ULKER – Yurtdışına ihraç edilmek üzere 750 milyon dolara kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP