Kendi İşyerini Kuracaklar İçin Destek Devletten Geliyor

Kendi İşyerini Kuracaklar İçin Destek Devletten Geliyor

Genç girişimciler için devlet destekleri devam ediyor. Buna göre kendi işyerini açacak olan genç girişimciler için belli meblağlarda hibe destek sağlanacak. Geri ödemesi olarak düzenlenmesi planlana destek için teşvik limiti henüz oluşturulmuş değil. Belli tutarlara göre faizsiz ya da geri ödemesiz olacağı konuşulan diğer başlıklardan. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Kendi İşyerini Kuracaklar İçin Destek Devletten Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerde kasıp kavuran pandemi süreci ile birçok vatandaş kendi işini kurmak için çabalıyor. Kendi işini kurarken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri ise maddi imkansızlık oluyor. Devlet bu sorunu ortadan kaldırmak için hibe destek paketlerinin kapsamını artırmaya devam ediyor. Geri ödemesiz teşvikler, devlet teşvikleri olarak çeşitlenen teşvikler ile vatandaşın rahat nefes alması sağlanıyor. Yeni yıl gelmeden teşviklerindetayları ve başvuru süreci açıklığa kavuşmuş olacak. KOSGEB aracılı ile sağlanması planlanan hibe destek ile vatandaş kendi işini kurabilecek.

Vergiler Bir Süre Devlet Tarafından Karşılanacak

KOSGEB’e ek olarak SSK ve BağKur tarafından da destek verilmesi bekleniyor. Bu destekler vergi muafiyetine tabi tutulacak. Desteklerden yararlanmak için 29 yaş sınırı getirilmiş durumda. İlk kez iş yeri açacaksanız vergi ve prim desteğinden yararlanmanız ayrıca mümkün. Bu şekilde devletin vatandaşa vermiş olduğu desteklerin tutarı 28 bin TL’yi aşıyor. İlk aşama olarak 12 ay boyunca prim ödemesi yapmanız istenmiyor. Tutarı devlet üstleniyor. 2. Aşama olarak ise gelir vergisi üzerinden devam ettiriliyor. 75 bin TL’ye kadar olan tutar vergiye tabi tutulmuyor. Bunlardan faydalanmak için gerçek kişi olunması gerekiyor. Ek olarak işe başlanan tarihin vakit kaybetmeden bilgilendirilmesi zorunlu tutuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP