DOLAR

32,5781

0.08%
EURO

34,9129

0.11%
ALTIN(gr)

2.439,74

0,41%
BİST 100

%
Alkollü İçeceklerin ÖTV Oranları Arttı! Zam Yolda

Alkollü İçeceklerin ÖTV Oranları Arttı! Zam Yolda

Maliye Bakanlığı, alkollü içeceklerin Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) yeni bir düzenlemeye gitti. Bu kapsamda yapılan değişikliklerle alkollü içeceklerde ÖTV yüzde 7,1 oranında yükseldi. Peki alkollü içeceklerin fiyatları ne kadar olacak? Haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Alkollü İçeceklerin ÖTV Oranları Arttı! Zam Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanlığı, alkollü içeceklerin Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) yeniden düzenleme yaptı. Bu kapsamda yapılan değişikliklerle alkollü içeceklerde ÖTV yüzde 7,1 oranında yükseldi.

Maliye Bakanlığı tarafından düzenleme getirilen alkollü içeceklerin Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) yüzde 7,1 oranında zam uygulanırken, sigara ve diğer tütün ürünlerinin vergisinde herhangi bir değişiklik uygulanmadı.

Yüzde 7,1 Oranında Artış

Maliye Bakanlığı tarafından düzenleme getirilen alkollü içeceklerin asgari maktu vergi tutarında yüzde 7,1 oranında bir artış gerçekleştirildi. Bu kapsamda yapılan değişiklik ile birlikte; rakı için asgari maktu vergi tutarı 11,3 lira, cin ve votka için asgari vergi tutarı 11,6 lira artış yapıldı. Bunun dışında bira için asgari maktu vergisindeki artış ise 9 kuruş olarak gerçekleştirildi.

Zam Bekleniyor

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler ile alkollü içeceklerin vergilerine getirilen söz konusu artış ile alkollü içkilerin perakende satış fiyatına yüzde 3 civarında zam olarak eklenmesi düşünülüyor.

Beklenen yüzde 3’lük zammın ardından 70’lik rakının fiyatı 4 ile 4,5 lira civarında zamlanması bekleniyor.

Bakanlık tarafından yapılan düzenlemede alkollü içeceklerin Özel Tüketim Vergilerinde (ÖTV) değişiklik yapılırken, sigara ve diğer tütün ürünlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP