DOLAR

32,3310

0.24%
EURO

35,0949

-0.12%
ALTIN(gr)

2.298,42

0,93%
BİST 100

%
”Nakit Alırsanız 10, Kredi Kartı İle Alırsanız 15” Kanuna Uygun Değil!
  • Finans 365
  • Finans
  • ”Nakit Alırsanız 10, Kredi Kartı İle Alırsanız 15” Kanuna Uygun Değil!

”Nakit Alırsanız 10, Kredi Kartı İle Alırsanız 15” Kanuna Uygun Değil!

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, kredi kartı ile nakit alışverişler konusunda işyerleri ve vatandaşları uyardı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
”Nakit Alırsanız 10, Kredi Kartı İle Alırsanız 15” Kanuna Uygun Değil!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, vatandaşların kredi kartları yaygın hale geldiğinden beridir bazı küçük mağazalar ve orta çaplı mağazalarda yaşanan ”kredi kartı ile öderseniz biraz fark olur” sözünün tek çekim ödemelerde yasak olduğunu ve bu durumda ilgili işyerinin şikayet edilmesi gerektiğini açıkladı. Tek çekim kredi kartı ödemelerinin komisyon oranının tüketiciye yansıtılmasının mümkün olmadığını belirten Koçal, nakit ödeme ile tek çekim kredi kartı ödemesi arasında fiyat farkı olamayacak olduğunu açıkladı.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, kredi kartı ile tek çekim ödemelerde komisyon oranının tüketiciye yansıtılamayacak olduğunun bilinmesi gerektiğine değinerek, bu tür komisyon oranlarının tüketiciye yansıtılmasının tek çekim ödemelerde yasak olduğunu açıkladı.

1 Yıl Ceza

Bu tür ödemelerde komisyon alan işyerinin 1 yıl süre ile ceza alacak olduğunu ve yeni sözleşme yapamayarak POS cihazı kullanımının ve bankalar ile ödeme konusunda anlaşma yapamayacak olduğunu hatırlatan Koçal, vatandaşların bu tür durumlar ile karşı karşıya kalmaları durumunda şikayet haklarını kullanmalarını önerdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP