DOLAR

32,4742

0.18%
EURO

34,5631

0.18%
ALTIN(gr)

2.474,66

-0,33%
BİST 100

%
1544 TL Hesaplara Anında Yatırıldı Başvurular İçin Son Dakikalar
  • Finans 365
  • Finans
  • 1544 TL Hesaplara Anında Yatırıldı Başvurular İçin Son Dakikalar

1544 TL Hesaplara Anında Yatırıldı Başvurular İçin Son Dakikalar

İhtiyaç sahibi vatandaşlar devletin destek ödemelerini merakla takip ediyor. Devlet destek ödemeleri ile milyonlarca vatandaş evine ekmek götürebiliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
1544 TL Hesaplara Anında Yatırıldı Başvurular İçin Son Dakikalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşanan zor günlerde vatandaşın yalnız bırakmayan devlet yeni bir ödeme planına yeşil ışık yaktı. Son dönemde pandemiden en çok etkilenen yaşlılar ve engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar yapan devletin son duyurusu da bunu doğruladı. 1544 TL ödeme yapacak olan devlet bu parayı yaşlılar ve engelli vatandaşlara verecek. Anında hesaba yatırılacak ödemde istek üzerine eve kadar götürülebilecek. Sokağa çıkma yasaklarından dolayı dışarıya çıkamayan vatandaşlara sunulan bu hizmet sayesinde herkes parasına kavuşabilecek. Ödemeden yararlanmak için belli şartları sağlamak gerekiyor. Engelli vatandaşlar engel durumunu ve yüzdesini sağlık raporuyla beraber belgelendirecek. Başvuru formunda da iletilecek olan bu bilgi ek evrak olarak da istenebilecek.

SMS İle Tüm Bilgiler Tek Tuşta

Devlet destekleri içinde özel bir yeri olan bu ödemenin sadece yaşlılara ve engellilere ödenmesi gerekiyor. Yaşlı vatandaşlar içinse gereken şart devlet maaş ya da başka destek ödemelerinin alınmaması. Ayrıca yaşlı çiftler de başvurudan yararlanabilecek. Bir hane içinde tek başvuru yapılması yeterli olacak. Ödemenin karıya ayrı kocaya ayrı yapılacağı konusu netlik kazanmadı. Bakım aylığı engelli bireylerin ya da yaşlıların yakın akrabalarına verilecek. Yakınlıktan kasıt 1. Ve 2. Dereceden olma hali olarak da belirtildi. Ziraat Bankasından alınacak ödemenin kontrolleri yeni dönemde online olarak yapılacak. SMS vasıtasıyla bildirilecek olan bilgilerde tüm detaylar olacak. Ödemenin kaçıncı ayda yapıldığı, ne kadar yapıldığı veya yapılacağı hepsi SMS’de yazılı olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP