SGK Müjdeyi Verdi! Faiz Affı Geliyor!

SGK Müjdeyi Verdi! Faiz Affı Geliyor!

Pandemi ile mücadele nedeni ile Türkiye’de birçok insan ekonomik alanda sıkıntı çekti. Vatandaşlar vergilerini ve SGK prim borcunu ödeyemez duruma geldi. Beklenen adımlar atıldı sosyal güvenlik kurumu prim borcu için af yapacak mı? Vergi affı ve SGK vergi borcu yapılandırmaları için SGK’dan adım atıldı. Peki, hükümet vergi affı detaylarını ne zaman açıklayacak? SGK prim borçları için af söz konusu mu? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
SGK Müjdeyi Verdi! Faiz Affı Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salgın Nedeniyle Vergi Borçları da silindi.

TFF tarafından, salgın sebebiyle çok sayıda spor kulüplerinin artık transfer durumu yapamaz halde gelmesi ve vergi borçları nedeni ile vergi borcu yoktur yazısının kaldırıldığı bildirildi. Yapılan düzenlemelerin ardından spor kulüpleri için borcu yoktur yasası kaldırıldı. Konuyu gazete vatan yazarı iş ve sosyal güvenlik uzmanının yaptığı açıklamalarda bu düzenleme doğrultusunda atılan ilk adım olarak gördüğü sözlerini kullandı.

Mert Nayır, TFF’nin verdiği karar yapılandırma adımı olarak görülebilir. Zaten sene başından itibaren piyasanın her alanında talep edilen borç yapılandırma talebi mevcuttu. Pandemi etkileri sebebi ile işveren ve çalışan vatandaşların devlete olan borçları yoğun miktarda yükseliş gösterdi. Hemen her açıdan zorlu geçen bu seneye gecikme ile tecil faizlerini affedecek borçları uzun vadeli şekilde yapılandıracak düzenleme ilaç gibi gelecektir. Spor kulüplerine sağlanan bu yardımın işverenler ve çalışanlara sağlanıp sağlanmayacağı ise merak edilen konudur demiştir. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bu düzenleme pandemi salgınından dolayı etki görmemesine rağmen birçok iş yer

Ve kurum ayrıca şahıs firmaları da verilen bu ucuz kredi desteğinden yararlanma fırsatı bulamamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP