DOLAR

32,3394

0.25%
EURO

35,1379

-0.02%
ALTIN(gr)

2.302,30

1,10%
BİST 100

%
Tüm Borçlar Mercek Altında Yapılandırmaya Gidiliyor

Tüm Borçlar Mercek Altında Yapılandırmaya Gidiliyor

Geçen dönemlerde her borç üzerinde ayrı ayrı yapılandırma yapılırken yakın tarihte tüm borçların yapılandırılacağı sistem üzerinde çalışılıyor. Pandemidolayısıyla yaşanan zor zamanları her yoldan kolaylaştırmaya çalışan devlet bu şekilde vatandaşa desteğini esirgemiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Tüm Borçlar Mercek Altında Yapılandırmaya Gidiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstihdam alanları konusunda da düzenlemeye gidileceği konuşuluyor. Yapılandırmaya ilişkin teklifin Meclisten geçmesi öngörülüyor.

Borçların kapsamına KYK, vergi, primlerle beraber genel sağlık sigortası da eklendi. Bunlar ve ceza borçları konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşların başvuru işlemlerini hemen halletmeleri bekleniyor. Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra kesinleşeceği açıklanan teklif ile yaklaşık 83 milyon vatandaşın başvuru yapacağı açıklandı. Hangi tarihten itibaren borçların yapılanacağı konusunda vatandaş araştırma yapmaya devam ediyor. Bu teklif yasalaştıktan sonra istihdam paketi üzerinde oturumlar düzenlenecek. Borçların nasıl hesaplanacağına dair detaylı bilgilendirme de yapıldı. Ana para ödemeleriüzerindenişlemi gerçekleştirecek olan vatandaşlar yurt içi üfe oranlarına göre ödemeler yapacak. Faiz oranı ise %0,35 olarak belirlendi.

Borçlar Taksitlendirilerek Kolayca Ödenecek

Borcunu bir anda ödeyemeyecek vatandaş için bir kolaylık daha sağlandı. Edinilen bilgiye göre 18 ay ile 36 ay seçenekleriyle taksit imkanları vatandaşa sunulacak. Taksitlendirmenin getireceği artışlar konusunda da bilgilendirilme yapılacak. İlk taksit ödemelerine ise yeni yılla beraber başlanmasıplanlanıyor. Yapılandırma işlemleri konusunda tam tarih kararlaştırılmasa da yeni yıl gelmeden tüm detayların açıklığa kavuşacağı düşünülüyor. Genel sağlık sigortası için ayrıca fark ücreti alınmamasına karar verildi. Prim borcu olan vatandaşlara ise sağlık hizmetleri konusunda kısıtlamaya gidilmedivatandaşlar yine sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek. BağKur ve esnafı koruma adına pakette değişiklikler olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP