DOLAR

32,3403

0.24%
EURO

35,1088

-0.14%
ALTIN(gr)

2.306,50

1,29%
BİST 100

%
İçişleri Bakanlığı Açıkladı: Çipli Ehliyet Kimlik Nasıl Birleştirilir?
  • Finans 365
  • Gündem
  • İçişleri Bakanlığı Açıkladı: Çipli Ehliyet Kimlik Nasıl Birleştirilir?

İçişleri Bakanlığı Açıkladı: Çipli Ehliyet Kimlik Nasıl Birleştirilir?

Vatandaşlar yeni kimlik uygulamasıyla birlikte ehliyet ve kimlikler birleştirilecek mi merak konusu oldu, İçişleri Bakanı Soylu konuyla ilgili açıklamada bulundu! Kimlik ve ehliyetler birleştirilecek mi? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
İçişleri Bakanlığı Açıkladı: Çipli Ehliyet Kimlik Nasıl Birleştirilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar yeni çipli kimlik uygulamasıyla birlikte kimlik ve ehliyetler birleştirilecek mi merak konusu oldu, konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili tüm soru işaretlerini ortadan kaldırdı. İçişleri Bakanı Soylu’nun yaptığına açıklamaya göre kimlik ve ehliyetler pazartesi günü itibariyle kimlik ve ehliyetler birleştirilecek. Kimlik ve ehliyetleri birleştirmek için vatandaşların nüfus müdürlüklerine giderek başvuruda bulunmaları gerekir. Kimlik ve ehliyetler birleştirilmesi büyük bir kolaylık sağlayacak vatandaş ehliyet taşımak zorunda kalmayacak.

Sadece ehliyetle sınırlı kalmayacak kimlik birleştirme uygulamasında: silah taşıma ruhsatı ve kredi kartı gibi kartların da bu kapsamda olacakları belirtildi, yapılan lansmanda Bakan Soylu kendi kimliğini göstererek ilk örneği halka sunmuş oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni kimlikler üzerinde beş farklı alanın yer aldığını da dile getirdi.

Kimlik Kartı Ücreti Ne Kadar Olacak?

Ehliyetli kimlik alabilmek için ödenecek kart ücreti 25 lira olarak belirlendi, vatandaşlar 25 lira ödeyerek yeni kimliklerine sahip olabilecekler.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Ehliyet ve kimliklerin birleştirilmesi kararıyla birlikte yeni kimlik kartı başvuruları nasıl ve nereden yapılacak merak konusu oldu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamaya göre yeni kimlik kartları nüfus müdürlüklerinden alınacak. Ayrıca vatandaşlar Alo 190 hattını arayarak Nüfus Müdürlüğü’ne ulaşarak pratik bir şekilde randevu alıp yeni kimliklerine kavuşabilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP