DOLAR

32,6051

0.38%
EURO

34,8074

0.2%
ALTIN(gr)

2.497,07

0,52%
BİST 100

%
ATM Nedir, Nasıl Kullanılır?

ATM Nedir, Nasıl Kullanılır?

ATM günümüzün sık duyulan isimlerinden birisi olmakla birlikte her bankanın kendisine ait bir ATM cihazın olduğunu bilmeyen yoktur.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
ATM Nedir, Nasıl Kullanılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ATM cihazı neye denir? Bazı bankacılık müşterisi olmayan kişiler ATM cihazının ismini ”bankamatik” olarak ifade ederler ve asıl doğru isim ATM olarak bilinmesi gerekir.

Bir ATM cihazında her türlü bankada yapacak olduğunuz para transfer, para çekme, ödeme yapma ve benzeri eğitim, kredi ödemelerini yapabilirsiniz.

Banka ve kredi kartınızın bilgilerini görebilir, ATM cihazından kredi kartı borcunuzu görebilir ve bu borcu ödeyebilirsiniz.

Kredi kartından nakit avans çekmek için ATM cihazını kullanabilir, yine aynı zamanda kredi başvurusunda dahi bulunabilirsiniz.

Kredi kartınız, banka kartınız ile ilgili her işlemi ATM cihazından yapabilecek olduğunuz üzere yeni şifre belirleme ve kartınızın bloke işlemlerini kaldırma konusunda dahi ATM cihazından yararlanabilirsiniz.

ATM cihazından borç öderken burada herhangi bir komisyon alınmayacaktır. Sadece bazı ATM’lerde yapılan ödemeler sırasında belirli oranlarda komisyon alınabilir ve bu alınacak olan komisyon ile ilgili tutar sizin karşınızda olan ekranda yani ATM cihazında direkt olarak ne kadarlık bir komisyon kesilecek olduğu yazacaktır. Para çekerken ve yatırırken benzeri tüm bilgiler ATM ekranında verilecek olup, ATM cihazını kullanırken yakınınızda kimsenin olmadığından emin olarak hareket etmenizde fazlası ile fayda vardır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP