Emekli Maaşına Kredi Veren Bankalar (Nasıl Alınır?)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Emekli Maaşına Kredi Veren Bankalar (Nasıl Alınır?)

Emekli Maaşına Kredi Veren Bankalar (Nasıl Alınır?)

Emekli maaşına kredi imkanı tanıyan bankalar hangileridir, şartları nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Emekli Maaşına Kredi Veren Bankalar (Nasıl Alınır?)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli vatandaşlar maaşlarına bankaların kredi verme konusunda pozitif yaklaştıkları kredi kullanıcılarıdır. Emekli vatandaşlara verilen krediler büyük oranda risksizdirler. Vatandaşların düzenli ve sürekli bir gelirlerinin bulunuyor olması kredinin ödenebilir olması konusunda umut vadetmektedir.

Emekli vatandaşlara bankaların kredi vermek istiyor olmaları, bu bankaların emekli vatandaşlar için birtakım kampanyalar düzenlemelerine de sebep olmaktadır. Emeklilere özel kredi kampanyaları ve kredi paketleri pek çok bankanın daha da fazla yönelmeye başladıkları pazarlama teknikleri arasında yer almaktadır.

Emekli vatandaşlar için düşük faizli kredi imkânları ve esnek ödeme yöntemlerinin bankalar tarafından sunuluyor olmasının yanında, bazı bankalar da vatandaşları için faizsiz kredi imkânı tanıyabilmektedir. Ancak bu kredilerin belirli şartları bulunmaktadır.

Emekliye Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Bankaların neredeyse tamamı emekli müşterileri için düşük faizli kredi imkânları sunmaktadır. Ancak yine de bazı bankalar belirli şartların sağlanabilir olması halinde emekli müşterilerine faizsiz kredi imkânı ve hizmeti de sunmaktadır.

Emekliye kredi PTT , Ziraat Bankası gibi kamu bankaları tarafından çok düşük faizlerle ya da faizsiz olarak sağlanabilmektedir. Emekliye faizsiz kredi Vakıfbank tarafından da verilmektedir ancak emekli vatandaşın kredi başvurusunda bulunurken bazı şartlara dikkat etmesi gerekmektedir.

Vatandaşın faizsiz kredi için gerçekleştirmiş olduğu başvuruda aylık ödeme miktarının aylık emekli maaşının %70’ini geçmemesi gerekmektedir. Bankalar, çoğunlukla emekli vatandaşların başka bankalardan mevcut kredilerinin bulunmamasını talep etmektedirler. Ancak böyle durumlarda bankalar vatandaşların emekli maaşının miktarına göre farklı yaklaşımlara sahip olabilmektedir.

Faizsiz kredi başvurusunda bulunacak olan vatandaşların bankaların önceden belirleyip duyurmuş oldukları yaş sınırının altına olmaları gerekmektedir. Bu yaş sınırı bankalar arasında değişiklik gösterebiliyor olsalar da genellikle kredi başvurusunda bulunacak vatandaşların 75 yaşın altında olmaları talep edilmektedir.

Emekliye Düşük Faizli Kredi Veren Bankalar

Emekliye faizsiz kredi veren bankaların dışında, düşük faizle kredi imkânı sunan pek çok banka bulunmaktadır. Bu bankaların şartları daha esnek ya da önerdikleri kredi miktarları daha yüksek olabilmektedir. 2018 yılı itibariyle bankaların emekli vatandaşlara önerdikleri kredilerin faiz oranları %1,40 ile %1,90 arasında değişiklik göstermektedir. Emekli vatandaşlar daha ayrıntılı bilgiler için bankaların müşteri temsilcileriyle görüşmeleri yeterli olacaktır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP