DOLAR

32,3791

0.18%
EURO

34,9922

-0.26%
ALTIN(gr)

2.324,06

0,21%
BİST 100

%
Taşeron İşçinin Beklediği İkramiye İçin Sonunda Anlaşmaya Varıldı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Taşeron İşçinin Beklediği İkramiye İçin Sonunda Anlaşmaya Varıldı

Taşeron İşçinin Beklediği İkramiye İçin Sonunda Anlaşmaya Varıldı

Taşeron işçiler uzun zamandır ikramiyeye ilişkin bir haber duymak istiyordu. 1394 TL tutarındaki ikramiyeler için taraflar masaya oturacak. Olumlu geçmesi beklenen görüşme sonucu Taşeron işçiler 1394 TL ikramiyelerini hemen alabilecek. Kadroya geçen işçiler içinse tediye ödemeleri gündemde. İkinci takside ilişkin detaylar henüz şekillenmedi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Taşeron İşçinin Beklediği İkramiye İçin Sonunda Anlaşmaya Varıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni yıla geçmeden yapılması planlanan ödemeler için çalışmalar tam gaz devam ediyor. Özellikle sürekli ya da kadrolu işçi olanların tediye ödemesi birçok yerden araştırılıyor. Bu düzenlemenin de yeni yılla beraber yapılması bekleniyor. Düzenleme yapıldıktan Resmi Gazetede yayınlanacak olan karardan sonra ödemelere başlanacak. 4 taksit olarak planlanan ödemelerin ilk taksiti yatmıştır. Diğer taksitler ise henüz görüşülme aşamasında. Tediye ödemeleri kapsamında 6772 Sayılı Kanunda belirtilen işçilerin tümü ödeme alacak. Sadece işçilerin yararlanmadığı tediye ödemeleri işçi görüşmelerinden dolayı önem kazanıyor.

Ekonomik Veriler Ödemeyi Etkiliyor

Kamu iktisadi teşekkülü olanlar, özel bütçeli kurumlar ve genel katma bütçeli kurumlar da bu ödemelerden faydalanabilir. Ancak işçiler bu ödemeleri alırken TİS görüşmeleri mevcuttu. Bu görüşmelerin devamı pandemi dolayısıyla gelmedi. Bu durum işçiler arasında ciddi bir gerginliğe sebep oldu. Ancak yapılan açıklamaya göre tediye ödemelerinde aksama yaşanmayacak. Ekonomik veriler ışığında bir oran belirlenip bu oranın tediye ödemelerine yansıtılması bekleniyor. Tediye ödemelerinde ek zam vay çocuk sayısı gibi unsurlarda yer aldığından kapsamlı bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Ödemelere ilaveten işçilerin diğer sorunlarını da TİS’de görüşülmesi bekleniyor. Özellikle taşeron işçi kavramının netlik kazanması ve görev tanımının verilmesi gibi başlıklar TİS’de görüşülecek önemli konulardan.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP