Emeklilere Faizsiz Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Emeklilere Faizsiz Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Emeklilere Faizsiz Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Emeklilere faizsiz kredi veren bankalar hangileridir, istenen şartlar nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Emeklilere Faizsiz Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilere 0 faizli kredi vermekte olan bankalar 2018 yılı itibariyle mevcuttur. Bankalar, kredi verme konusunda emeklilere sıklıkla çeşitli avantajlar sağlamaktadır. Kredilerin risksiz olarak sınıflandırılmaları ve gelirle oranlandırılması, bankaların emeklilere kredi verme konusunda daha hevesli olmalarına sebep olmaktadırlar. Pek çok banka emekliler için düşük faizli kredi teklifleri sunarken, özellikle bazı kamu bankalarının emeklilere faizsiz kredi imkânları sağlamaları söz konusu olmaktadır.

Emeklilerin düzenli bir gelirlerinin bulunması bankalar için kredi verilmesi uygun başvuruların oluşmasını sağlamaktadır. Bankalar emeklilerin kredi başvurularında çoğunlukla birbirine benzer şartlar ve başvuru belgeleri talep etmektedirler.

Emeklilerin Kredi Başvurularında Gerekli Şartlar

Emeklilerin özellikle faizsiz kredi başvurusunda bulunabilmeleri için 75 yaşı geçmemiş olmaları pek çok banka tarafından talep edilmektedir. Bazı bankalar başvuruda bulunabilme yaşında kendi uygun gördükleri sınırı getirebilirler. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen emeklilerin başvuracakları kredinin aylık ödemesinin emekli maaşlarının %70’inden fazla olmaması da yine bankaların çoğunun getirmiş oldukları bir koşuldur.

Bunun yanında bankalar genellikle kredi başvurusunda bulunan emekli kişilerin başka bir bankada ödenmekte olan mevcut bir kredilerinin bulunmamasını da sıklıkla talep etmektedirler. Bankalar, faizsiz kredi başvurularında genellikle adayların emeklilik maaşlarının 10 katına kadar kredi imkânı sağlamaktadırlar. Bunun yanında pek çok banka başvuruda bulunan kişilerin kredilerinin 36 aya kadar vadelendirilmesini de müşterilerine teklif etmektedirler.

Sıfır Faizli Kredi Veren Bankalar

Emekliler için faizsiz kredi imkânı sağlayan bankaların genellikle kamu bankaları oldukları görülmektedir. Emekliye faizsiz kredi Vakıfbank tarafından teklif edilebilmektedir. Maaşın 10 katını geçmemesi koşuluyla, 36 ayda ödenebilecek olan bu faizsiz kredilere Vakıfbank şubelerinden başvurulabilir.

Ziraat Bankası emekliye faizsiz kredi 2018 yılı itibariyle verilebilmektedir. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen emekliler gerekli evraklarla birlikte kendilerine en yakın Ziraat Bankası şubesini ziyaret edebilirler.

Emeklilere faizsiz kredi imkânı sağlamakta olan bir diğer banka da Halkbank’tır. Gerekli koşulların sağlandığından emin olunması halinde Halkbank da emeklilere gerekli belgeler karşılığında hızlıca faizsiz kredi verebilmektedir.

Bu bankaların faizsiz kredi başvurusunu kabul etmeleri için, kişinin emeklilik maaşının bu bankaya taşınmış olması gerekmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP