Eşya Destekleri Kapsamında Şok Edici Haber Geri Ödeme Olacak Mı?

Eşya Destekleri Kapsamında Şok Edici Haber Geri Ödeme Olacak Mı?

Son dönemde artan işsizlikle beraber vatandaş zor günlerden geçiyor. Durum böyle olunca ihtiyaçlar da kalem kalem artmaya devam ediyor. Devlet vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalarına soluksuz devam etmektedir. Eşya konusunda mağdur olan vatandaşlar için yeni destek paketleri oluşturulacak. 5 bin TL olacak olan ödeme daha sonra geri alınmayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Eşya Destekleri Kapsamında Şok Edici Haber Geri Ödeme Olacak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşılıksız olarak verilecek bu destek sayesinde birçok vatandaş evinin eksiklerini kapatabilecek. Geri ödemesiz desteklerden biri olan eşya desteğine başvuruların yoğun olması bekleniyor. Ödemlerin devlet namına vakıflar aracılığı ile olacağı da belirtildi. Başvuru koşulları arasında kefil ya da teminat gösterme şartı konulmayacak. Bu sayede vatandaş gerekli koşulları sağladığında hızlı şekilde destek ödemesinden faydalanabilecek. Eşya desteklerine paralel olarak barınma için de destek paketleri oluşturulmaya devam ediliyor.

Birbirlerini Destekleyen Ödemeler Yapılacak

Eşya destekleri barınma destekleri için yardımcı bir ödeme olacak. Evinin tadilatını devlet aracılığı ile gerçekleştiren vatandaş yine devlet destekleri ile eşyaya da sahip olabilecek. Pandemiden dolayı birçok vatandaş kepenk kapatırken birçok vatandaş ise daha az kazanmaya başladı. Bundan dolayı devlet bu açığı kapatmak adına birbirleriyle ilişkili devlet desteklerinin ödemelerini hızlı şekilde gerçekleştirmektedir. Başvuru yapacak olan vatandaşlar ise haneye giren gelir tutarınca destek ödemesi alabilecek. İlgili kurumlar diğer şartlarla beraber en çok gelir üzerindeyoğunlaşacak. Başvurular direkt kurumlar üzerinden ilerleyecek online şekilde yapılan başvurular ise değerlendirmeyealınmayacak. Kurum gerekli gördüğünde bir ekip ile sözü geçen hanelere ziyarette de bulunabilecek. Ziyaretten sonra destek ödemelerine onay verilmesi kararlaştırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP