DOLAR

32,5241

0.19%
EURO

34,8168

0.25%
ALTIN(gr)

2.489,69

1,13%
BİST 100

%
Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir? (Devlet Katkısı)

Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir? (Devlet Katkısı)

Bireysel emeklilik sistemine nasıl girebilirsiniz? BES'e devlet katkısı ne kadar?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:14
Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir? (Devlet Katkısı)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bireysel emeklilik sistemi , vatandaşların ilerleyen yaşlarda herhangi bir maddi sıkıntı çekmemesi için uygulanan bir emeklilik sistemidir. Bu uygulama, her vatandaşın muhakkak yararlanması gereken birçok ayrıcalık sunmaktadır.

Günümüzde bireysel emeklilik sistemi çok kısa bir zamandır yaygınlık kazanmaktadır. Ancak her vatandaş, oldukça önemli olan bu emeklilik sistemine dair detaylı bilgi sahibi olmalı ve bu hizmeti veren kurumlar ile irtibat halinde olmalıdır.

Bireysel Emeklilik Sisteminden Kimler Faydalanabilir?

Bireysel emeklilik sistemi nedir diyen vatandaşlar için bu sistem, vatandaşların kendi birikimleri oranında yaşlılık döneminde gelir sağlamasını sağlayan bir hizmettir. Bu sistemden en iyi şekilde yararlanmak isteyen vatandaşlar, öncelikle bazı özelliklere sahip olmalı ve bu hizmeti sağlayan kurumların belirlediği şartlar yerine getirmelidir.

Bireysel emeklilik sistemine dâhil olmak için gereken bireysel emeklilik şartları oldukça basittir. 18 yaşını doldurmuş olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes, bu emeklilik hizmetinden yararlanabilir. Ancak bunun için, güvendiğiniz bir sigorta kurumu ile anlaşmanız gerekmektedir.

Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı Nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi, temelde bu sistemden yararlanmak isteyen vatandaşların, süreç boyunca yaptığı birikimlerin kullanılmasıyla işler. Bu nedenle emeklilik sonrasında elde edile gelir, vatandaşların yaptığı birikim ile sağlanmaktadır.

Bireysel emeklilik devlet katkısı, devletin vatandaşların yaptığı bireysel birikimlere yapılan katkıları kapsamaktadır. Bu sayede vatandaşlar, elde ettiği birikimlerden çok daha fazlasını harcama imkânı bulur.

Devlet katkısı, vatandaşın ortaya koyduğu miktarın %25’i kadardır. Yani, vatandaşın bireysel emeklilik için yatırdığı her 100 Türk Lirası için devlet de 25 Türk Lirası katkıda bulunmaktadır. Bu oran sayesinde, çok daha kısa sürede büyük rakamlar elde edebilirsiniz.

Bireysel Emeklilik Sistemi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bireysel emeklilik sistemi için başvuruda bulunmak oldukça kolaydır. Bunun için tek yapmanız gereken, hizmet almak istediğiniz bireysel emeklilik şirketine, “Bireysel Emeklilik Başvuru Formu” iletmektir. Bu form içerisinde, izlenecek yol ve düzenli olarak kuruma ödeyeceğiniz miktarlar yer almaktadır. Bu nedenle başvuru formunun düzenlenmesi oldukça önemlidir. Bu noktada, bir bireysel emeklilik uzmanından yardım alabilirsiniz.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP