DOLAR

32,5993

0.34%
EURO

34,8219

0.18%
ALTIN(gr)

2.507,65

0,95%
BİST 100

%
Emeklileri Üzen Haber, Maaşlarında Kesinti Olabilir

Emeklileri Üzen Haber, Maaşlarında Kesinti Olabilir

Hem emekli olup hem de çalışma hayatına devam edenlerin sigorta prim ödemelerinin nasıl yapılacağı hep merak konusu olmuştur, bu konu özellikle emekliler çok önemlidir. Peki emekli olup da çalışmaya devam edenlerde prim ödemesi nasıl olacak? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:14
Emeklileri Üzen Haber, Maaşlarında Kesinti Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklileri çok yakından ilgilendiren bir haber geldi, fakat bu sefer müjdeli değil de üzücü. Emekli vatandaşları çalışmaya devam ederken yaşanan risklerden hep tedirgin olmuştur, bunun üstüne birde maaşta kesinti ihtimali geldi ve gündemi tamamen kapladı. Emekliler daha fazla kazanç sağlayabilmek adına çalışma hayatına da devam etmektedir, fakat bu konuda işin içine prim ödemesi giriyor.

Peki emekli olduktan sonra çalışma hayatına devam edilebiliyor mu? Evet hem maaş alıp hem de başka bir yerde çalışabilirsiniz. Hatta Bağkur sistemi ile sigorta prim ödemeye devam ederken kendi işinizi bile kurabilirsiniz. Peki bu çalışma esnasında maaşta kesim yapılıyor mu? Bu noktada kesintileri önlemek adına Sosyal Güvenlik Destek Primine ödeme yapmanız gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Primi Nedir?

Peki sosyal güvenlik kurumu nedir? Emekli olup da çalışmaya devam eden kişilerde belirli bir kesinti olarak karşımıza çıkar. Bu kesinti hem işveren hem de çalışan için yapılır. Emekli olup da işçi statüsünde çalışan herkes bu kesintiye maruz kalır. Kamuda çalışanlarda da aylıklarında kesinti yaşanır. İşçilerin kesintileri çalıştıkları yerden aldıkları maaştan kesilir, bu kesinti %7.4 değerinde olur. Farklı çalışma koşulları kapsamında kesintilerin oranı artış gösterebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP